F R O M – muzika, která v ČR chyběla!!!


Nebe, tak se jmenuje první písnička nové české skupiny FROM. Je úvodním singlem z připravovaného alba, které by mělo vyjít na jaře příštího roku. A venku už je i nový klip.

FROM jsou ze severu Čech. Zpěvák Filip je původem z Děčína a aktuálně žije v Praze, kytarista Martin a basák Richard jsou z Teplic a bubeník Ondra z Chomutova. Název kapely našli v začátečních písmenech svých jmen. „Strašně dlouho jsme ho vymýšleli a nakonec jsme sáhli k takhle jednoduchému řešení. Anglické slovo from současně znamená nový začátek, což charakterizuje naši situaci,“ říká kytarista Martin.

Cílem FROM je vyčlenit se, najít zvuk, který bude originální, a pro kapelu charakteristický. Proto na chystaném albu spolupracují s producentem Fabiem Trentinim.

Inspirací má kapela spoustu, od hard rockových kapel jako Led Zeppelin až po Coldplay nebo Depeche Mode a Muse. Tyhle vlivy spolu s příměsí moderní elektroniky vytváří originální svěží zvuk.

FROM si užili i natáčení svého prvního klipu. Každý ze členů v něm má svou specifickou roli a během fyzicky i technicky náročného natáčení v různorodé krajině Krušných Hor se dostával do různých situací, které musel zvládnout podle charakteru své postavy. Symbolikou klipu je „hledání“.

http://youtu.be/N82jc0dlIQs

Pro chystané album mají už FROM k dispozici několik písniček. V následujících týdnech a měsících k nim přibydou další a všem dají společně s Fabiem Trentinim studiovou podobu, aby na jaře roku 2015 mohli fanouškům nabídnout svou debutovou desku