6 pravidel prvního rande. Jestli je porušíte, druhé nebude!

Pavla Gabrhelíková

První rande je jako první dojem: Na každé vteřině záleží a to, jak to zvládnete, rozhoduje o vaší budoucnosti. Víme, že je toho na vás už tak moc, ale přece jenom se ještě zaměřte na těchto šest pravidel. A pamatujte, že když to klapne, už to nikdy nebudete muset řešit.

  1. Nebuďte divní. Nenoste výstřední oblečení, nesnažte se o černý humor a neptejte se na otázky typu:”Jaká smrt je podle tebe lepší? Utopením nebo uhořením?” Procházka v parku se pak rázem v hlavě vašeho protějšku změní v boj o život.
  2. Neřešte moc vážné věci. To znamená, že vynecháte tato témata: manželství, děti, budoucnost, společné bankovní účty. Většinou se moc nechytne ani vysvětlování toho, proč jste vegan, přemlouvání k bezlepkové dietě nebo popisování dlouhé nemoci vaší babičky.
  3. Nevyplňujte ticho plácáním o počasí. Když vám dojdou témata, proměníte se v meteorologa? Neustálé tlachání o tom, jak “včera bylo teplo, dneska už je spíš vlhko” není řešením nedostatku společných témat. Raději mlčte a počkejte, jestli něco nenapadne toho druhého.
  4. Neříkejte, že je máma váš nejlepší kámoš. I kdyby to byla pravda. Prostě ne.
  5. Pokud potřebujete materiál na stand-up, neprozrazujte to. Z toho se vykecává dost špatně.
  6. Ukončete rande s grácií. To je těžší, než se zdá. Neopíjejte se z nervozity tak, abyste si konec rande ani nepamatovali. Neberte si vysoké boty, abyste při loučení skončili v keři vedle chodníku. Nevrhejte se na toho druhého, aby byla pusa za každou cenu. A samozřejmě mu nelezte hned do postele. Zkuste být prostě v pohodě.