Rock for People 2015 bude dvakrát. V červnu v Hradci, v červenci v Plzni

Redakce

Spekulace o tom, že se festival Rock for People, který se tradičně konal na letišti v Hradci Králové začátkem července, přesune díky pozvání (a dotacím) od Plzně – Evropského města kultury 2015 do západočeské metropole, se částečně potvrdily.

Organizátoři dnes oznámili, že Rock for People letos proběhne dvakrát: 4. – 6. června 2015 na starém místě v Hradci Králové, 3. – 5. července v Plzni v areálu bývalého depa Městských dopravních podniků, okolí řeky Radbuzy a v komplexu bývalých papíren. Plzeňský fest bude mít přízvisko Europe. 

Přečtěte si: Nejskromnější byl Karel Gott anebo 20 NEJ Rock for People

„Je pro nás velkou ctí, že jsme byli osloveni právě my a bereme to především jako ocenění naší dvacetileté snahy o tvorbu evropského festivalu, kdy možná občas neprakticky utrácíme za kapely, které tu ještě nejsou tolik známe a nepřitahují masy návštěvníků, ale nám prostě přijde správné je v programu mít,“ říkají pořadatelé.

Zároveň fanoušky uklidňují, že na obě akce přijedou zahraniční kapely. Vstupenky na hradecký festival stojí od 990 Kč a v prodeji jsou zde. Lístky na plzeňskou verzi ještě v prodeji nejsou. (red)