Poslechněte si: Legenda Jasná páka křtí nové písničky

Redakce

Jasná páka, důležitá rocková skupina počátku 80. let, křtí dnes v Paláci Akropolis dvě nové desky.
První album s názvem Černá deska obsahuje nové studiové nahrávky včetně singlu Konec nočních toulek, který si poslechněte pod rychlovkou. Na druhém albu s názvem Stará vlna s novým obsahem najdeme záznam stejnojmenného turné z roku 2013, na němž kapela hrála své největší hity. Alba vyjdou společně jako 2CD, Černá deska pak i samostatně na CD a na vinylu.

Poslechněte si Hudbu Praha a Jasnou páku v Youradiu

Jasná páka vznikla v roce 1981, o tři roky později se přetransformovala v Hudbu Praha. V roce 2008 se její zakládající členové Michal Ambrož a David Koller rozhodli skupinu obnovit. Role frontmana se ujal Petr Váša, vedle těchto tří členů kapelu tvoří Vladimír Zatloukal, Marek Minárik a Radovan Jelínek. V roli vokalistek, tak typických pro Hudbu Praha i Jasnou páku, vystupují Pavla Táboříková a Ambrožova dcera Magdalena Krištofeková.

Nový singl Konec nočních toulek vznikl na text autora vizuálů kapel Karla Halouna. Zpívá ho bubeník David Koller, ovšem původně ho měl zpívat Michal Ambrož. "Když jsem ve studiu slyšel za mikrofonem Davida, přišlo mi, že bych mu to zkazil. On to vzal úplně za své a já pochopil, že tak to má být a nemá se do toho vstupovat," řekl Ambrož pro idnes.cz.

Jasná páka – Konec nočních toulek

http://www.youtube.com/watch?v=9G9ZlzNBwNc