10 podvodů, které se každý naučil v dětství

Redakce

Co se v mládí naučíš, ve stáří jak když najdeš, platí i o lhaní, drobných krádežích, levárničkách a machinacích. Žijeme totiž v Čechách. (nově také Čechii)

  1. Kamufláž. Máma neměla vidět roztržené kalhoty, tak jste zašli za sousedkou švadlenou. Rozbité kolínko jste zaplácli hlínou, aby nepřiletěl pohlavek. Nebo vypálenou díru do koberce přikryl ještě další koberec navrch.
  2. Svádění na někoho jiného. „To jsem nebyl já, ale on.“ – znělo asi na všech sídlištích po republice, školkách i základkách.
  3. Opisování. Ruku na srce. Kdo neopisoval? Soudě podle bakalářských a disertačních prací našich politiků asi všichni.
  4. Falšování žákajdy. Podpis rodičů na absenci nebo sehnání kamarádského razítka od lékaře patří k dobré průpravě každého studenta. Někteří jsou dnes uznávanými fachmany, co kradou identitu.
  5. Chození za školu. Do hospůdky na první pivka anebo si jen tak číst v parku. Škola se vyměnila za slovo práce a je to.
  6. Předstírání nemoci. Motivováno bodem 5. a v dospělosti se projevující v kombinaci s rýmičkou anebo virózou.
  7. Krádeže angličáků a jiných hraček. Vyšší level byly žvýkačky, kováky z rodičovského oblečení a plynule navázala majetková trestná činnost v podobě šlohnutých autorádií apod.
  8. Lhaní a nepřiznání. Začalo třeba vyskleným oknem při fotbale. Podstatné bylo se tvářit jakoby nic a vydržet stres od tlaku dospěláků. Ti, kterým to vydrželo až doteď, to někam dotáhli a říká se jim oligarchové.
  9. Zatajování. „Nejsi v partě, tak nic nevíš a nic ti neřekneme.“ – platí v dospělosti všude. Ve firmách, ve státní správě, v mezilidských vztazích. Netransparentní komunikace prostě začala neidylicky na pískovišti.
  10. Vymýšlení si (nejapných) výmluv. „Nemohla jsem udělat domácí úkol, protože mě bolela hlava.“ (rozuměj: vykašlala jsem se na to) V dospělosti je z toho: „Přišla jsem pozdě, protože jsem se otrávila jídlem.“ (rozuměj: včera jsem se totálně vyndala). Nebo taky „…nemohl jsem jet na červenou.“. (rozuměj: jsem pirát silnic s IQ agresívního houpacího koníka)

20 věcí, které jsou lepší než sex: Chození s upírem, první lok vína a luxování

16 neobvyklých a nesexuálních způsobů, jak využít kondom (použijte ten nelubrikovaný)