Horkýže Slíže v Olomouci „upláceli“, rozdávali tričko na rybářském prutu i kytaru


Slovenská punkrocková jednička a u nás velmi oblíbená kapela Horkýže Slíže rozjela své turné po České republice. Kluci ze Slovenska tu propagují svou studiovou novinku, 54 dole hlavou, se kterou se zastavila i v Olomouci.

Horkýže Slíže v OlomouciHorkýže Slíže na zaplněný kulturní dům Sidia chvílemi působili jako štědrý a zámožný strýček z Východu. Kromě klasických úplatků si kapela připravila i docela hodnotnou odměnu pro jednoho z odvážlivců.
Vezmeme to postupně – černé tričko k novému majiteli doputovalo na rybářském prutu, dále se uplácelo plechovkami „šanghaj“ koly. Nejlepší suvenýr si ale odnesl mladík Jakub. „Umí tu někdo hrát na elektrickou kytaru? Můžete si zahrát s námi,“ vyzývala skupina. Kuba se vyšplhal na pódium, vypůjčil si kytaru, zahrál společně s „horkýžáky“ jeden song a odnesl si trofej v podobě zmíněné kytary.

Podívejte se na nový klip Gándhí mahátma

Hospodská odrhovačka na entou
Koncerty notoricky známých kapel bývají někdy trošku nuda. Tedy pokud vám není šestnáct, na lístek jste si v potu krve neušetřili z nuzného kapesného a i přestože zítra musíte do školy, rodiče vám dali zelenou.
Navíc užít si naživo nové songy šlo kvůli mizernému nazvučení jen těžko. Kytary a bubny vytvářely spíše nepříjemný a velmi hlasitý šum, doprovázený hulákaným zpěvem. Výrazněji čněly jen známé a silné hitovky Malá Žužu a Šanghai kola, při kterých to v kotli doslova vřelo. Zbytek zněl jako od kapelky z kulturáku v Horní Dolní. Žádný zvuk, žádný zpěv. Vše pod heslem udělat co největší bordel.

Stáhni si desku a zaplať, kolik uznáš za vhodné
Horkýže Slíže přijedli do Olomouce s novou deskou, kterou si můžete zadarmo stáhnout na portále T-Music. Navazují tak na trend „stáhni desku a zaplať. kolik chceš,“ se kterým před nimi přišly kapely Wohnout a Vypsaná fixa.  K 9. říjnu kapela dostala od fandů přes 78 tisíc korun.

Horkýže slíže
Support: Plus mínus
KD Sidia, Olomouc, 8. října 2009

Témata:, ,