Veterinář zašíval do břicha štěňat heroin!

Petra Vorelová

Kolumbijský lékař byl obviněn z pašování drog do Spojených států. To by asi nebylo nic zase tak zvláštního, kdyby to nebyl veterinář, který k pašování používal bříška živých štěňat!

Do břicha štěňat krutý lékař Andreas Lopez Elorez zašíval tekutý roztok heroinu, který jim byl na místě určení vyoperován. Kolik zvířat tímto způsobem připravil o život, není známo, píše web iDnes.cz. Podle vyšetřovatelů totiž většina zvířat, která v sobě drogy převážela, při tomto procesu zemřela.

„Elorez není obyčejným obchodníkem s drogami, ale také zradil lékařský slib chránit zvířata před utrpením. Své chirurgické dovednosti využil ke krutému plánu, jak uvnitř břišní dutiny štěňat převážet heroin,“ konstatoval americký prokurátor Richard Donoghue. „Psi jsou nejlepším přítelem člověka a jak obžalovaný brzy zjistí, my jsme nejhoršími nepřáteli drogových dealerů,“ dodal.

„Drogové organizace vede neuhasitelná žízeň po penězích, kvůli kterým jsou ochotní se dopouštět tak nemyslitelných zločinů, jako je používání nevinných štěňátek k pašování zboží,“ komentoval případ velitel newyorské divize DEA James Hunt.