9 věcí, které přidejte do horké čokolády a dobře si na ní pochutnáte

Eva Vogelová

Zbožňujete horkou čokoládu? Možná byste s ní mohli trochu experiment. Přidejte do ní následující věci a uvidíte, jak si zamlsáte.

  1. Máta

Chutná vám máta? Nemusíte si z ní dělat pouze čaj, ale můžete ji přidat i do horké čokolády. Jemná chuť máty skvěle doplní hustou a bohatou chuť čokolády. Bylinu nadrťte na jemné kousky a vysypte do hrnku. Pokud v horké čokoládě nechcete mít drobky z máty, vyvařte ji v horké vodě. Budete z ní mít čaj, který si přilijete do hrnečku s čokoládou.

  1. Marshmallow se šlehačkou

Máte rádi barevné cukrovinky? Vhoďte je do horké čokolády a navrch dejte šlehačku. Marshmallow ponořený v čokoládě se vám bude rozplývat na jazyku.

  1. Alkohol

Chcete se uvolnit a navodit si dobrou náladu? Přidejte si do horké čokolády alkohol. Nemusíte příliš řešit jeho výběr. Zvolte si alkohol, na jaký máte právě chuť. Můžete si vybrat rum, whisky nebo ochucený likér. Do horké čokolády můžete překvapivě nalít prý i víno.

  1. Káva

Nemáte rádi kávu, ale potřebujete do těla dostat energii? Nalijte ji do horké čokolády. Když to nepřeženete s množstvím, chuť kávy nebude v horké čokoládě tolik výrazná. Tento mix vás probudí a ještě si na něm pochutnáte.

  1. Chilli koření

Máte chuť na něco ostřejšího? Udělejte si doma mexickou horkou čokoládu. Stačí, když si do klasické čokolády přidáte chilli prášek. Z této kombinace vám vznikne velmi bohatá a pikantní chuť. Možná si myslíte, že vám tato kombinace nebudete příliš chutnat, ale můžete zkusit alespoň malý experiment. – přidáte pouhou špetku prášku a možná si už horkou čokoládu bez něj nikdy nebudete chtít dát.

  1. Skořice

Skořicí nic nezkazíte, její chuť skvěle doplní horkou čokoládu. Můžete ji vmíchat do nápoje nebo jen posypat jeho okraj. Chutnat bude i dětem.

  1. Karamel

Máte rádi sladkou horkou čokoládu, ale nechcete do ní přidávat mnoho cukru? Karamel to vyřeší za vás. Hodí se nejen do čokolády, ale i do kávy. Nepřežeňte to však s množstvím karamelu, jinak vám horká čokoláda nemusí příliš chutnat.

  1. Extrakty na pečení

Extrakty nemusí být jen na pečení. Můžete jimi dochutit i svoji horkou čokoládu. Velká výhoda je v tom, že existuje spousta druhů, mezi kterými můžete volit. Vybere si z nich i ten nejnáročnější člověk.

  1. Nutella nebo arašídové máslo

Kdo by nemiloval Nutellu? Také jste si ji v dětství natírali na chleba? Teď si ji dokonce můžete přidat i do horké čokolády. Stačí jen malá lžička. Promícháte ji se šlehačkou a vložíte do hrnku. Tohle spojení vytvoří jedinečnou příchuť šlehaného krému. V horké čokoládě by se tato kombinace měla začít pomalu rozpouštět. Podobně to můžete zkusit i s arašídovým máslem.