10 hudebních tipů na listopad aneb tohle si pusťte v sychravých dnech

Redakce

Hledáte novou hudbu? Nebo chcete zjistit, koho je in sledovat na sociálních sítích? Náš článek vám určitě pomůže!

5 coverů, které musíte slyšet

Britney Spears – Toxic. U některých songů platí, že se jejich kvalita pozná i třeba podle toho, jestli zní dobře i pokud projde sítem všelijakých coverů. A tady se Britney opravdu nemusí bát toho, že by ji Escape String Quartet nějak zostudil.

Sia – Cheap Thrills. Siino umění skládat dokonalé melodie se neztratí snad v žádném coveru. Ale tenhle vám vyloženě pohladí uši. Holt když někdo skvěle ovládá svůj nástroj, jako tihle tři chlapíci, je to na výsledku znát.

DJ Tiesto/Saumuel Barber – Adagio For Strings. Kdo by to byl řekl, že by harmonika mohla tak skvěle předělat tranceovou klasiku od Tiesta. To, jak holandský DJ skvěle rozkouskoval melodii, se v tomto vynikajícím coveru naštěstí vůbec neztratilo.

Lady Gaga – Applause. Vyloženě rozkvetla v tomto smyčcovém kabátku i snad jediná normální skladba z vlažně přijatého alba Gagy zvaného Artpop. Při poslechu této cellové verze rozhodně vyplývá napovrch skrytá dramatičnost tohoto songu.

a-Ha – Take On Me. I tahle rázná klasika let minulých se dočkala výborného symfonického zpracování, které nahání svou důrazností až husí kůži. Člověku se až nechce věřit, jak hezky si lze s písní pohrát.

5 Instagramů hudebníků, které musíte sledovat

Taylor Swift. Populární zpěvačka umí tak nějak efektivně kloubit hvězdné radovánky, osobní záležitosti a srandu. Na jejím účtu najdete všechno – od chlubení se svými úspěchy až po kočky.

Lorde. Lorde má jednu úžasnou vlastnost, kterou jen tak nějaká celebrita nemá. Má ráda i své chyby a slabosti. A těmi je její instagramový účet zaplněn, a proto stojí za to ho sledovat, protože aspoň budete mít klid, že v tom všem nejste sami.

Grimes. Excentrická Kanaďanka, jejíž loňské album Art Angels vyneslo status electropopové hvězdy číslo jedna, zaplňuje svůj Instagram směsicí naprosto všeho, co si jen dokážete představit. Spíše se vyplatí věnovat pozornost jejím popiskům, neboť ty jsou místy opravdu nečekané.

Rihanna. Rihanin účet je charakteristický především jednou věcí: neustále máte pocit, že to tam smrdí jointem. Ne že by se zpěvačka s kuřivem přímo fotila, ale její příspěvky k takové myšlence vyloženě nabádají. Všude jen samá chlastačka a pařba. A občas móda. Jó, to je život.

St. Vincent. Fenomenální kytaristka má velmi specifický smysl pro humor, který nemusí každý chápat, ale přesto se její Instagram vyplatí sledovat.

5 nejlepších vesmírných videoklipů, znáte je všechny?

5 nejlepších klipů inspirovaných videohrami. Let’s play a game!