3 záhadná zmizení, která dosud nebyla objasněna. Z toho mrazí!

Redakce

Není snad týden, kdy bychom se ze zpráv nebo z rádií nedozvěděli, že se někdo ztratil. Děti nepřijdou do školy, mladé slečny nedorazí z diskotéky domů, někdo odjede do jiného města a už se nevrátí. Naštěstí se ve většině případech všechno vyřeší a zmizelí se najdou. Není tomu tak ale vždy. Vybrali jsme pro vás tři záhadná zmizení, která doposud nebyla objasněna a nejspíš už ani nebudou.

Harold Holt. Harold Holt byl v minulém století australským ministerským předsedou. Zmizel v moři v 70. letech. Utopil se? V moři ho hledali jak armádní jednotky, tak i dobrovolníci. Objevily se i názory, že své zmizení a smrt naplánoval, aby mohl začít nový život s milenkou. Další zdroje zase tvrdí, že ho unesli čínští agenti. Haroldovo tělo se nikdy nenašlo, a tak byl roku 1967 prohlášen za mrtvého.

Eskymácká vesnice. Do roku 1930 ležela nedaleko kanadského jezera Anjikuni eskymácká vesnička. Ten rok se do ní vydal lovec Joe Labell, aby zde prodal nějaké kožešiny. Vesnice zela prázdnotou. Na místě bylo jen nesnězené jídlo, rozetkané látky, zbraně. Největším překvapením bylo šest mrtvých psů a otevřený, neoznačený hrob. Kam se celá vesnička poděla, je velikou záhadou.

Ivana Košková. Psalo se rok 1997 a tehdy čtrnáctiletá Ivana Košková jela na kole za svou tetou. Vyjela z Příšovic směrem do Svijanského Újezdu. Čekala ji asi jen čtyřkilometrová cesta. K tetě bohužel nedojela. Naposledy byla spatřena u hřbitova, který byl ale úplně mimo trasu. Proč tehdy odbočila? Pátrání se znovu otevřelo ještě po třech letech. Policie dodnes nic neobjevila a nejsou ani žádné stopy. Tomuto případu se věnoval i záhadolog Petr Drbohlav, který se spojil s psychotroniky. Podle nich měla být dívka v nějaké sektě a nepočítala s tím, že by se domů vrátila. Jiná žena s údajně paranormálními schopnostmi tvrdila, že je tělo Ivany zahrabáno v lese nedaleko hřbitova. Další jedinec ji prý viděl v Německu. Co se tehdy stalo, zůstává obestřeno tajemstvím. Nikdo neví, zda Ivana stále žije.

Nejtajemnější les České republiky – vítejte v branišovském lese Bor!

Mučící techniky, ze kterých vám půjde mráz po zádech!