5 výborných remixů osmdesátkových songů

Redakce

Osmdesátá léta byla na pořádné hitovky hodně bohatá a dosud slouží jako výborný tvůrčí materiál pro DJ hvězdy z celého světa. A i když se dá na spoustu osmdesátek výborně tančit, tak to neznamená, že by to nešlo ještě líp. Jen si zkuste netrsat na tuhle pětici skvostných remixů.

Lost Frequencies – What Is Love

Umělec skrývající se pod pseudonymem Lost Frequencies (Belgičan Felix De Laet) přímo miluje zpomalené verze skladeb, kde hraje hlavní prim kytara. I to byl jeden z důvodů, proč si pro zremixování pecky What Is Love vybral verzi od písničkáře Jaymese Younga, jehož cover na 80s diskošku od Haddawaye okouzlil před několika lety mnohé posluchače. Je jen trochu škoda, že Lost Frenquencies neponechal v písni Youngův uhrančivý hlas.

Sweet Dreams (Holderz 2016 remix)

Jedna z nejslavnější osmdesátkových písní se dočkala nespočtu coverů, úprav a remixů. O tenhle hodně trance kousek se postarala ruská dvojice DJs, která si říká Holderz. Dmitriy Leonov a Tim Vox spolu předtím nikdy nespolupracovali, ale nyní jim to vychází skvěle. Velmi rádi remixují až notoricky známé rádiové hity jako třeba The Greatest od Sii a nebáli se ani zapracovat na internetovém hitu PPAP (Pine Apple Pen, Apple Pen!). Ve Sweet Dreams se jim podařilo zachovat to nejdůležitější a skvělý sample dostane do varu i tu nejzapadlejší vesnickou tancovačku.

Tell It To My Heart (Filatov & Karas remix)

A v Rusku ještě chvíli zůstaneme. I odtud totiž pochází produkční duo Filatov & Karas, které po deseti letech tvrdé práce nakonec uspělo s cover verzí na slavný song Taylor Dayne Tell It To My Heart. A že ani tahle píseň nešla pánům jen tak snadno. Nejdříve totiž chtěli uchovat původní feeling písně a umístit do skladby ženský hlas, ale ani sedm zpěvaček neznělo tak, jak by si hudebníci představovali. Takže nakonec se vokálu ujal sám Filatov a udělal dobře.

(She’s A) Maniac – The Bloody Beetroots

Na originál se dá tančit opravdu skvěle. Takže vytvoření remixu už bylo opravdu spíš takovým oprášením stále populárního songu. A předělávky se ujali rovnou velcí profíci – italští maskovaní chlapící, kteří si říkají The Blood Beetroots, jsou v DJ branži opravdu jménem, které sice není zase tak známé, ale mezi znalými rozhodně budí respekt. Z hitovky Micheale Sembella z roku 1983 (mimochodem za ni Sembello dostal Grammy i Oscara) se tak stala přinejmenším zajímavá, elektronicky opepřená tancovačka.

Take On Me – Kygo

Skandinávský mág Kygo pojal slavný song od svých krajanů hodně po svém a předělal jej téměř k nepoznání. Přidal k němu hodně letního feelingu s nádechem reggae. Kygo ve svých písních holt atmosféru umí předat skvěle – i tady stačí pouze zavřít oči, dát ruce podél těla a představit si, jak ležíte na slunné pláži a kolem vás řvou racci.

5 skvělých tanečních songů, na které se neprávem pozapomnělo

5 nejlepších písní Calvina Harrise