6 drsných životních pravd, které by si každá holka měla uvědomit co nejdřív

Redakce

Pravda si nevybírá a občas je prostě trochu tvrdé ji zkousnout. U některých věcí je to ale potřeba - následující životní rady zní možná drsně, čím dřív si ale holky uvědomí, že fakt platí, tím spokojenější budou mít život. Zaručujeme.

  1. Není možné zalíbit se všem
    A ani nemůžete všem vyhovět. Ať už se budete snažit sebevíc, vždycky se najde ten jeden člověk, kterého urazíte, který se s vámi pohádá nebo vás zkritizuje a totálně vás potopí. Čím dřív si na to zvyknete, tím lépe. Jak říká božská Dita Von Teese, můžete být ta nejšťavnatější broskev na světě, vždycky se ale najde někdo, kdo je na broskve alergický.
  2. Definuje nás to, co skutečně uděláme, ne to, na co myslíme
    Ležení na posteli a přemítání o tom, co by kdyby, ještě nikdy nikoho nikam nedostalo. Zní to jako klišé, ale máte nějaký sen? Tak pro něj něco dělejte a na nic se neohlížejte. Až vám bude 70, budete si ho plnit jen horkotěžko. 
  3. Všichni se ohlížejí především na sebe
    Je úplně jedno, že je někdo milý, zajímá se o vás nebo vám sem tam s něčím pomůže. Vždycky bude na první místo stavět svoje zájmy, protože tak to prostě je – a vy byste to tak měla dělat taky. Neznamená to hned, že budete jiným škodit, nebo že ostatní budou škodit vám. Jen je potřeba myslet taky na sebe. Nikdo jiný to za vás totiž neudělá.
  4. Nikdo není tak zaneprázdněn, aby nemohl odpovědět
    Čím je člověk starší, tím víc má povinností. Přátelé mizí, kontakty se ztrácejí. Pokud si někdo ale několik hodin (nebo třeba dní) neudělá čas ani na to, aby napsal „Teď nemám čas“, tak prostě nestojí o to s vámi mluvit. My ženy máme tendence omlouvat lidi, o které stojíme, ale o ni na nás zjevně kašlou. Čím dřív s tím skoncujete, tím lépe. Nemáš zájem? Tvoje mínus a nazdar.
  5. Svět vám nic nedluží
    Můžete být ta nejchytřejší, nejmilejší nebo nejvzdělanější bytost na světě, pokud ale s těmito dary nic neděláte, tak nejste nic speciálního. Všichni si myslí, že jsou jedinečné sněhové vločky, ale tak to není. Na výběr máte ze dvou možností. Buď strávíte celý život fňukáním, že se vám nedostává to, co si zasloužíte, anebo budete prostě trdě makat, abyste toho dosáhla. Výběr už je na vás.
  6. Žádný rytíř v lesklé zbroji neexistuje
    I ty opravdu ironické, skoro až zahořklé ženy v duchu touží po panu idálním, který je nakonec zachrání, většinou se to ale nestane. A nejde jen o vztahy. Ta vysněná práce nestojí jen tak za rohem a nejde vám naproti. Netopte se čekáním na to, až odněkud přilítne ten červeno-bílý kruh. Jediný člověk na světě, který je zodpovědný za vaše štěstí, jste vy. Tak si koukejte dát záležet!

18 věcí, které byste neměly dělat krátce před 25. narozeninami

Holky vpřed! 5 ženských režisérek, které byste rozhodně měli znát