7 filmů, které by měl každý, kdo chodí na střední, vidět

Redakce

Filmy, které byly součástí našeho dospívání, si určitě všichni pamatujeme. Nelze zapomenout ani na ty, které jsme milovali, když jsme chodili na střední školu. Kdo by se tam nechtěl vrátit? Pojďme se vrátit v čase díky těmto filmům.

  • Protivný sprostý holky (2004) – Kdo tenhle legendární film neviděl? Hlavní roli si zde zahrála herečka Lindsay Lohan, která hrála Cady Heron, která měla velmi neobvyklé dětství, protože její rodiče byli zoologové a žila s nimi dlouhých patnáct let v africké džungli. Pak ale přišla změna a odstěhovali se do velkoměsta, kam začala chodit poprvé do školy.  To, co následuje, je příběh plný humoru a perných situací. Protože co může být horšího než pubertální spolužačky?
  • 10 důvodů, proč tě nenávidím (1999) – Stará klasika. Ve filmu jsou dvě sestry Stratfordovy, které jsou naprosto rozdílné. Biancu zbožňují všichni kluci na škole, ale její sestra Kat je úplně jiná a má pověst nesnesitelné dračice. Otec Biance zadělal na problém, protože řekl, že nesmí randit, dokud si někoho nenajde i její sestra, ale dokáže ji vůbec někdo zkrotit?
  • Na pokraji slávy (2000) – Přemýšleli jste o tom, jaké by to bylo jet na turné s rockovou kapelou? William Miller to udělal. Malý William vyrůstal v San Diegu s přísnou matkou, profesorkou z vysoké školy. Matka se zde neustále hádá s Willovou starší sestrou, která nakonec odejde z domova. Sestra mu však nechá malý dárek, a to tajnou sbírku desek rockových kapel. Ten je tím naprosto oslněn a stane se to jeho velkou vášní…
  • Juno (2007) – Nezapomenutelný příběh dvou mladých, kteří spolu nechtěně splodí dítě. Juno je šestnáct let a studuje na střední škole. Bohužel nechtěně nečekaně otěhotní se svým kamarádem Pauliem, kterého ale nepovažuje za svého přítele. Chce, aby to vše bylo jen špatný sen, ale ví, že situaci musí řešit. Chtěla zajít na rychlý potrat, ale nakonec si to rozmyslí….
  • Bravo, girls! (2000) – Jak je známo, tak v Americe má každá škola své baseballové družstvo a také roztleskávačky, které jsou sexy. Stát se jejich kapitánkou je snem každé z nich. Krátká sukně, holá břicha a úsměv od ucha k uchu, to je pro ně charakteristické. Zájem kluků a první láska, to je čeká. To si myslela i Torrance, než se její sen splnil a stala se kapitánkou. Bohužel zjistila, že ji čekají i rány pod pás a závist ostatních.
  • Superbad (2007) – Varujeme vás: Budete se za břicho popadat. Jedná se o varovný příběh dvou chlapců, které čeká maturita. Jsou na sobě doslova závislí, ale teď by měl každý z nich jít jinou cestou. Seth je drzý, náladový a posedlý každou sukní to naopak Evan je milý, chytrý, ale stydlivý.  Během jednoho večera sledujeme jejich zoufalé pokusy zapůsobit na osoby, po kterých touží…
  • Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník (2008) – Neprojdeš střední školou bez toho, abys nepodlehl první lásce. Muzikál ze střední ukazuje studentské mazáky Troye a Gabriellu v okamžiku, kdy se vyrovnávají s faktem, že se jejich cesty budou muset rozejít, protože každý z nich směřuje na jinou univerzitu. S ostatními spolužáky se tedy domluví, že udělají propracovaný muzikál, ve kterém se pokusí zobrazit své zkušenosti…

Hollywoodská přátelství aneb když jsou herci více než kolegové

Dvojnice Angeliny Jolie: Je hezčí než originál?