6 nejlepších songů Afrojacka

Redakce

Afrojack už dávno není jen nějakým tím chlapíkem jihoamerického původu, který se krčí ve stínu velkých jmen. A taky to není jen ten kluk, co s ním chodila jednu dobu Paris Hilton. Dnes už je to uznávaný producent a DJ, který má na svědomí hned několik výtečných hitů. A proto bychom si měli aspoň některé z nich dnes připomenout.

Used To Have It All (feat. Fais). Tato nizozemská spolupráce dvou velkých kamarádů z dětství (už spolupracovali nad hitovkou Hey) sklidila jen samé nadšené recenze. A možná to je i díky úchvatnému videu s modelkou Emily Sears – právě vizuál totiž uvedl song do trochu jiného, temnějšího světa inspirovaného snímky jako Perníkový táta nebo Tahle země není pro starý. No zkrátka naprostý protiklad pozitivního Hey.

SummerThing! (feat. Mike Taylor). Do léta je ještě hodně daleko, ale to neznamená, že si nemůžeme vykouzlit letní náladu alespoň s pomocí muziky. A ačkoli se většina fanoušků trochu pohoršuje nad tím, že v tomto kousku nezní zrovna nejlepší Afrojackův drop, vokálu Mikea Taylora ani precizní produkci se nedá vytknout absolutně nic. Ne nadarmo si McDonald’s vybral do reklamy právě tuto skladbu, a to si Mekáč do reklamy nepouští jen tak leccos a kdekoho.

Ten Feet Tall (feat. Wrabel). Ten Feet Tall patří mezi obecně nejoblíbenější songy Afrojacka a při jeho poslechu vás to ani příliš nepřekvapí. Americkému zpěvákovi a samotnému Afrojackovi se podařilo přijít s nádhernou melodickou písní, jejíž emoce se ani na vteřinku v tanečním hábitu neztratily. Pokud se vám tato písnička líbí, určitě si nezapomeňte poslechnout i další song s Wrabelem nazvaný We’ll Be Ok, který sice není tak taneční, ale také dává vyniknout krásné melodii.

The Spark (feat. Spree Wilson). Afrojackovo album Forget The World z roku 2014 by si zasloužilo rozhodně větší uznání, než jaké si získalo. Je přímo nabité hity a jedním z nich je také The Spark. Na něm zní vokály Spree Wilsona a opravdu ukazuje, jak je Afrojack schopný skvěle pracovat s širokou škálou nástrojů a zvuků. Kombinace elektrické a akustické kytary zde zní naprosto skvěle, a když se k tomu přidají „efrodžekovské“ vychytávky, to je teprve ten správný eargasm.

Turn Up The Speakers (feat. Martin Garrix). Holandsko je prostě rojištěm producentských talentů, obzvláště těch, kteří mají něco společného s EDM. A proto žádná spolupráce mezi dvěma a více Holanďany nemůže dopadnout špatně. Turn Up The Speakers je perfektním opusem, který dává na obdiv vše, čeho jsou Afrojack a Martin Garrix jako producentská esa schopni, a na výsledku je znát, že jsou oba muzikanti právem opěvováni. Bez tohohle songu se fakt žádná pořádná párty nemůže obejít.

No Beef (feat. Steve Aoki & Miss Palmer). Pro ucho, které není zvyklé na taneční hudbu, bude možná poslech této skladby trochu náročnější, ale i to je Afrojack. S americkým DJ Stevem Aoki se na No Beef pěkně vyřádili a pokud vám při poslechu alespoň trochu necuká do rytmu nějaká končetina, pak je to přinejmenším hodně divné. Jen je trochu škoda, že se zpěvačka jménem Miss Palmer i navzdory úspěchu tohoto singlu nijak zvlášť neprosadila, má totiž velice zajímavý hlas.

5 nejlepších remixů na Daft Punk

5 skvělých remixů hitů z roku 2016