6 tematických filmů pro ty, co na Čarodějnice zůstávají doma

Redakce

Neslavíte Čarodějnice? Nebaví vás chodit v davech na otevřená prostranství a tam se u ohně opíjet do němoty? Nevadí! Pokud zůstáváte doma, tady je pár tipů na čarodějné filmy, které vás budou zaručeně bavit!

  1. Záhada Blair Witch, 1999
    Čarodějnická klasika inspirovaná příběhem skutečné čarodějnice jménem Moll Dyer. Tu lidé z města Leonardtown v Marylandu chtěli upálit zaživa, nakonec ji ale vyhnali do lesa, kde žena umrzla. Ještě předtím ale stihla celé městečko proklít. Kámen s otiskem její ruky tu mají dodnes vystavený na radnici.
  2. Čarodějnice, 2015
    Jeden z nejlepších hororů posledních let vás místo lekacích scén vyděsí temnou atmosférou a drsným vyvrcholením.
  3. Stáhni mě do pekla, 2009
    Povedený horor s nečekaným koncem a parodickým nádechem si můžete klidně pustit se svou polovičkou.
  4. Suspiria, 1977
    Klenot psychedelických filmů 70. let je prvním dílem trilogie Tři matky. Základ má v pohanských legendách, hýří barvami, temnotou a fakt šílenými scénami. Povinnost por každého filmového fanouška.
  5. Čarodějky ze Salemu, 1996
    Historické drama s Winonou Ryder a Danielem Day-Lewisem. My máme Kladivo na čarodějnice, Američané mají tento skvost. Oba filmy nepříjemně popisují reálné čarodějnické procesy.
  6. Čarodějky, 1996
    Viděli jste Protivný sprostý holky s Lindsay Lohan? Tak teď si představte, že je někdo natočil v 90. letech a místo blond královen školy v růžové si dosaďte šílené gothičky s nadpřirozenými schopnostmi…

Blíží se čarodějnice. Co tomto svátku nevíte?

Podívaná jen pro otrlé: 5 hororů tak nechutných, že lidé odchází z kina