7 chyb, které děláte s deodorantem

Redakce

Říká se, že deodorant je jako zdravý rozum. Ti, co by to nejvíc potřebovali, ho nikdy nepoužijí. Vy jste ale kulturní a čistotný člověk, takže si podpaží mažete, kuličkujete či stříkáte pravidelně. Víte, že pravděpodobně děláte několik typických chyb, kvůli kterým nefunguje tak, jak by měl?

  1. Používáte deodorant místo sprchy

Deodorant bývá sice mírně navoněný, ale rozhodně to neznamená, že přebije pach džungle ve vašem podpaží po poctivém tréninku ve fitku. Takže šup rovnou do sprchy a pořádně vydrbat pot i zbytky deodorantu od posledně. To je základ!

  1. Čekáte s deodorantem na ráno

Víte, že deodorant byste si měli aplikovat hned, jak vylezete ze sprchy, a ne s ním čekat až na ráno? Čím déle totiž vaše kůže bude bez deodorantu, tím víc potu se na ní nahromadí. Takže deo ke sprcháči a nezapomeňte!

  1. Věříte reklamě o celodenním fungování

V reklamách nosí dívky po ulici láhve s aviváží, menstruují v bílých kalhotách a deodoranty fungují spolehlivě 24 hodin nebo i déle! Jenže my žijeme v reálném světě, takže pamatujte, že vrstvu deodorantu je během dne nutné několikrát obnovit. Jen tak máte zaručeno, že budete příjemně vonět.

  1. Nechodíte s ním do postele

Netřeba se upejpat, jen s ním skočte do postele ještě dneska večer! Během spánku se totiž potíte méně než přes den, a tak má deodorant šanci dostat se hlouběji do pórů, kde pak bude další den lépe a déle účinkovat.

  1. Nevíte, co potřebujete

Jestli se potíte opravdu hodně, sáhněte radši po antiperspirantu, který navíc omezuje pocení. A pokud se potíte ještě víc, takže dveře od chlíva by mohly být vaším rodným bratrem, poptejte se v lékárně po silnějším kalibru.

  1. Neladíte!

Nemluvíme o vašem posledním duetu v karaoke baru. Důležité je používat deodorant podobné vůně jako parfém. Jinak se vůně mohou nepřijemně tlouct a výsledný efekt může být spíš kontraproduktivní.

  1. Dáváte si ho na oblečení

Deodorant je třeba nanést přímo na kůži, pokud má fungovat tak, jak potřebujete. Nastříkáte-li ho na oblečení, dočkáte se tak maximálně bílých skvrn, ale na jakýkoliv efekt proti pocení a smrádku zapomeňte.

5 věcí, které můžete dělat, zatímco se všichni z okolí rozmnožují a plánují svatby

6 typů přátel, které by měl mít každý