7 hororů, na které se podívejte na prvním rande

Redakce

Nevíte, co dělat na prvním rande? Poradíme vám. Pusťte si horor. Pro mnoho dívek to není zrovna nejlepší druh zábavy, ale o to přece vůbec nejde. Nejdůležitější je, abyste se co nejdříve dokázali navzájem sblížit. K tomu vám strašidelné filmy pomůžou, protože vám dívčí polovička strachy skočí kolem krku.

  1. Svatební cesta (2014)

Horor Svatební cesta natočil režisér Leigh Janiak. Snímek je jako stvořený pro zamilovanou dvojici. Novomanželský pár Paul a Bea se vydávají na svatební cestu na klidné místo u jezera. Touží si užít romantiku ve dvou. Bohužel se jejich líbánky změní spíše v noční můru hned poté, co Paul najde svoji milovanou v noci a v lese zmatenou. Ve filmu hraje Rose Leslie, na které mohla oči nechat mužská část fanoušků seriálu Hra o trůny.

  1. Babadook (2014)

Horor Babadook natočila režisérka Jennifer Kent. Snímek není příliš děsivý. Rozhodně ho ale nemůžeme označit za béčkový a povrchní horor. Právě naopak. Ovdovělá matka Amélie sama vychovává svého syna Sama. Postupně ji i jejího potomka děsí Babadook. Příběh se dá vykládat různými způsoby. Nejlogičtější se zdá být, že Babadook je vlastně zobrazení vnitřního utrpení mladé mamky, které zemřel muž těsně předtím, než se narodil Sam. Pokud si pustíte tento snímek, rozhodně budete mít nad čím ve dvojici přemýšlet.

  1. Jones (2013)

Snímek Mr. Jones natočil režisér Karl Mueller. Zamilovaný Scott a Penny se rozhodnou opustit civilizaci a přestěhovat se do opuštěného domku v lesích. Film je ve stylu found footage, Karl je totiž filmař a na opuštěném místě hledá inspiraci. Během jejich pobytu se odehraje hned několik nevysvětlitelných událost… Holky tenhle film jistě vyděsí. Chlapce rozhodně ne, ale dívka mu skočí kolem krku, protože bude mít strach.

  1. Takoví jsme (2013)

Horor natočil režisér Jim Mickle. Rodinka Parkerových se jeví jako velice uzavřená a zvláštní. Nejedná se totiž o běžnou rodinu. Její členové skrývají před světem něco, co by neměl nikdo jiný vědět… Po velké bouři začne vystupovat na povrch jejich tajemství, u kterého vám vůbec nebude příjemně. Ale budete mít možnost se na prvním rande fyzicky sblížit.

  1. Temné nebe (2013)

Snímek Temné nebe natočil režisér Scott Charles Stewart. Normální život rodiny Barretových skončí, když se jim v jednu chvíli začnou dít velmi divné věci. Dostávání podivných zpráv, útoky na zvířata nebo spontánní krvácení z nosu budou pro spokojenou rodinku jen malé problémy, se kterými se budou muset potýkat. Rozhodně vám všechny tyto události budou nahánět hrůzu stejně jako hlavním hrdinům.

  1. Zámek hrůzy (1999)

Film Zámek hrůzy natočil režisér Jan de Bont. Snímek nemá příliš dobré hodnocení, co se týče působení strachu a děsu na diváka. Z tohoto důvodu doporučujeme jen těm, kteří jsou opravdoví strašpytlové a neunesli by silné lekačky. Doktor Marrov zkoumá lidský strach. Pozve do svého domu tři jedince s tím, že jim chce pomoci s nespavostí. Všichni pozvaní budou umírat strachy. Možná vás nadchne, že tři pokusní králíci jsou slavní herci Liam Neeson, Owen Wilson a Cathrine Zeta-Jones!

Trainspotting 2 útočí na česká kina: 6 TOP filmů o drogách, ze kterých budete v rauši

Holky vpřed! 5 ženských režisérek, které byste rozhodně měli znát