8 případů, kdy si vztah děláte složitější, než musí být

Redakce

Proč je vztah pro vás taková fuška? Možná si to ztěžujete sami...

  1. Máte mylnou představu o pravé lásce. Myslíte si, že když najdete toho pravého / tu pravou, vše půjde hladce a bez problémů? Ano, půjde, ale jen prvních pár měsíců v období největší zamilovanosti. I na pohled ideální a stabilní páry na svém vztahu denně makají, nic není zadarmo – ani láska ne.
  2. Jste k sobě navzájem moc upřímní. Malá lež ještě nikomu neublížila. Ale tou lží myslíme situace, kdy se vám třeba zdá sexuální sen o někom jiném, než je váš partner. No, stane se. Neznamená to ale, že mu to budete hned vykládat. Zbytečně si bude myslet, že mu chcete být nevěrní a proto se vám to zdá. Začne být nedůvěřivý a idylka je v tahu.
  3. Srovnáváte současný vztah s těmi minulými. Tomu se jde ubránit jen těžko, ale přesto to zkuste co nejvíce eliminovat. Každý vztah je originální. Co neklapalo v minulém, může fungovat teď.
  4. Hádky berete jako problém. A není to spíš šance se něco naučit? O sobě, o tom druhém, o vás…
  5. Nedostatečně se omlouváte. Když něco pokazíte, omluvte se dostatečně. A hlavně upřímně!
  6. Nenecháte zmizet minulost. Pokud se mezi vámi staly nějaké křivky (třeba nevěra) a vy jste se rozhodli, že ve vztahu budete pokračovat, nechte minulost minulostí, nebo se z toho zblázníte. Buď odpusťte a jeďte dál, nebo se rozejděte.
  7. Moc se upínáte na budoucnost. Přejete si děti a nedaří se vám je počít? Dokud neřeknou lékaři, že je to marné, neházejte filntu do žita. Každopádně žijte přítomností! To platí i v jiných případech, nejen při snaze o potomka.
  8. Máte nereálně vysoká očekávání. Seznámili jste se s gaučovým povalečem a po roce vztahu čekáte, že z něj bude fitness trenér? Tak se proberte. Očekávajte jen to, co je reálné.

18 mýtů o sexu, kterým ještě příliš mnoho lidí věří: Orál je bezpečný, HIV pozitivní nemohou být matkami a další žvásty

10 rozdílů mezi muži a ženami: Muži mají větší… mozek