9 otázek, které byste si měli být schopni zodpovědět, když je vám 25 let

Redakce

Je vám 25 let. Podle všeho jste dospělí. Je to ale vážně tak? Zkuste si odpovědět na tyto otázky. Pokud tápete a nevíte přesnou odpověď, ještě vás čeká dospívání.

  1. Jakou kariéru chci dělat? Dostudovali jste nebo zrovna budete skládat státnice. No a co pak se životem? Měli byste vědět, jaké zaměstnání byste chtěli dělat. Nebo chcete do smrti studovat? Nebo rodit děti jako na drátku? To je vaše volba, ale měli byste mít už každopádně jasno.
  2. Jakého partnera hledám? Kluci si už užili vztahy s potvorami, holky s kluky, co nebyli úplně féroví. Taky už za sebou máte pravděpodobně lovestory s ňoumou. Jak dál? Měli byste vědět, jakého partnera byste chtěli pro život. Pak se líp hledá. Ti / ty, co nevyhovují vašim představám, rovnou nebrat!
  3. Kdy jsem na sebe byl nejvíc pyšný / á? To nebude snad těžké zodpovědět, ne? Pokud to víte, můžete se v tom dále zlepšovat (sportovní meta, vaření, pomáhání druhým, …).
  4. V čem jsem nejlepší? Měli byste umět ocenit své silné stránky. Ale samozřejmě nepodceňovat ani ty slabé a makat na sobě.
  5. Co potřebuju, abych se cítil / a dobře ve svém těle? Můžete cvičit, ale nemusí vám to vyhovovat. Můžete držet diety, ale nemusí vám to vyhovovat. Můžete mít deset kilo nadváhu, ale nemusí vám to vyhovovat. Anebo taky může. Měli byste ale už vědět, jak se cítíte nejlépe.
  6. Jaké chyby neustále dělám a proč? Třeba pořád ztrácíte práci nebo si nejste schopni udržet vztah. V této fázi byste už měli vědět, kde je zakopaný pes, a měli byste být v procesu nápravy.
  7. Co mě dělá dobrým partnerem nebo kamarádem? Uvědomte si své kvality, nenechte se zašlapat do země. Je na vás určitě spousta kladných věcí. Třeba jste laskaví, vtipní nebo sexy. Vše se počítá. Hlavně o tom ale mějte povědomí!
  8. Co mě dělá špatným partnerem nebo kamarádem? Pokud máte nějaké neduhy a víte o nich, snažte se jich zbavit. Třeba nebuďte tak protivní, náladoví, škrti nebo žárliví (pokud nemáte reálný důvod). Důležité je ale vědět, že vůbec nějaké neduhy máte (každý je má).
  9. Co je můj životní cíl? Ať už je to postavit dům, zasadit strom a mít syna nebo cokoli jiného, měli byste už nějaký cíl mít. Přece jen už jste dospělí!

Zjistěte, jaké kameny se k vám nejlépe hodí podle znamení zvěrokruhu

6 důvodů, proč zůstanete chudí až do konce života: Zabýváte se nesmysly a chybí vám trpělivost