Oscary ovládl film Smrt čeká všude, koukněte na fotky z L. A.

Hana-Slivova

V Los Angeles už je jasno. Favorizovaný film Avatar (získal "pouze" tři Oscary) se letos při předávání Oscarů musel sklonit před válečným "dokumentárním" snímkem Smrt čeká všude. Ten získal šest sošek, včetně ocenění za nejlepší film a nejlepší režii. Jeho režisérka Kathryn Bigelow je také první ženskou držitelkou Oscara za režii. Avatar uspěl, jak se očekávalo, v technických kategoriích.

Počasí nedalo v Los Angeles pokoj ani při předávání Oscarů a rozpršelo se zrovna ve chvíli, kdy na červený koberec vstupovaly první celebrity. Po deseti minutách ale slunce nakonec přeci jen vykouklo.
Každý, kdo chtěl vidět příjezdy V.I.P. k červnému koberci, musel projít bezpečnostní kontrolou. Fronty fanoušků u křižovatky Hollywood Blvd. a Highland Ave. se tvořily už od jedenácti hodin dopoledne, tedy čtyři hodiny před začátkem tzv. „Red Carpet Show“.
Kdo přišel včas, k červenému koberci se dostal, kdo přišel pozdě, herce a herečky neměl šanci zahlédnout. Mezi prvními přijel na červený koberec mladíček Zac Efron, který předával jednu z cen, následován herečkou Mo´Nique, která pak dostala v divadle Kodak Oscara za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Precious. Mezi opozdilce patřili Keanu Reeves nebo Cameron Diaz. I oni předávali svým kolegům zlaté sošky Oscarů.
Podívejte se na fotky od Luboše Procházky, který je přímo v L. A.

Kdo letos uspěl na Oscarech?     

pollFilm:
Smrt čeká všude (recenze na Kouli: Smrt čeká všude a my jí jdeme naproti)
Režie:
Kathryn Bigelow (Smrt čeká všude)
Herec v hlavní roli:
Jeff Bridges (Crazy Heart)
Herečka v hlavní roli:
Sandra Bullock (The Blind Side)
Herec ve vedlejší roli:
Christoph Waltz (Hanebný pancharti)
Herečka ve vedlejší roli:
Mo’Nique (Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire)
Neanglicky mluvený film
Tajemství jejich očí – Argentina (režie Juan José Campanella)
Nejlepší animovaný film:
Vzhůru do oblak (Pete Docter)
Kamera:
Avatar (Mauro Fiore) Recenze na Kouli: Avatar 3D: Skvělý adrenalinový zážitek
Původní scénář:

Smrt čeká všude (Mark Boal)

Podívejte se na Bena Stillera, který předával cenu za nejlepší masku. Oblékl se jako postavička z Avataru

http://www.youtube.com/watch?v=3SG-H7G4IWg

Scénář podle předlohy: Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire (Geoffrey Fletcher), Hudba:
Vzhůru do oblak (Michael Giacchino), Nejlepší píseň: Crazy Heart (The Weary Kind; Ryan Bingham a T Bone
Výprava a dekorace:  Avatar (Rick Carter, Robert Stromberg a Kim Sinclair), Kostýmy: Královna Viktorie (Sandy Powell), Masky: Star Trek (Barney Burman, Mindy Hall a Joel Harlow), Střih:  Smrt čeká všude (Bob Murawski a Chris Innis),  Zvuk: Smrt čeká všude(Paul N.J. Ottosson a Ray Beckett), Zvukové efekty: Smrt čeká všude (Paul N.J. Ottosson), Vizuální efekty: Avatar (Joe Letteri, Stephen Rosenbaum, Richard Baneham a Andrew R. Jones), Celovečerní dokument: The Cove – Zátoka (režie Louie Psihoyos), Krátkometrážní dokument: Music by Prudence (režie Roger Ross Williams), Krátkometrážní animovaný film: Logorama (režie François Alaux, Hervé de Crecy a Ludovic Houplain),  Krátkometrážní hraný fim: The New Tenants (režie Joachim Back)

 

Témata: