Bowie se svým novým albem posmrtně dobyl americkou hitparádu, předběhl i Adele

Redakce

Britský hudebník David Bowie se svým novým albem Blackstar posmrtně dobyl americkou hitparádu. Jeho poslední deska, která se začala prodávat začátkem ledna, dva dny před jeho smrtí, se podle nejnovějšího žebříčku nejprodávanějších alb sestaveného serverem Billboard vyhoupla na první místo. Bowie se za svého života do nejlepší desítky nejprodávanějších alb v USA dostal sedmkrát, dosud nikdy ale jeho nahrávka nebyla číslem jedna.

Alba Blackstar se za týden od jeho vydání prodalo ve fyzické a elektronické podobě 181 000 kusů a Bowie tak z prvního místa sesadil svou krajanku Adele a její desku 25. Zpěvákovi fanoušci ale začali po Bowieho smrti hojně kupovat i jeho starší alba a mezi dvě stovky nejprodávanějších desek se tak propracovalo celkem devět nahrávek.

Nejlépe si vedl výběr hitů s názvem Best of Bowie na čtvrtém místě, na 21. místě se nově objevilo album z roku 1972 The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars. Bowie zemřel 10. ledna, dva dny po svých 69. narozeninách.

Bowie krátce před smrtí chystal podle jeho producenta další album!

Po Davidu Bowiem bude pojmenováno souhvězdí. Je blízko Marsu a jeho tvar připomíná blesk

Témata: