Fantastická Pink střílela hity a vyšla si i s prezidentem

Stefan-Titka

Naposledy navštívila Pink Česko se svou výpravnou Funhouse Tour loni na podzim, kdy předvedla parádní, energií nabitou show se vším všudy. Jestli si myslíte, že včerejšek byl jen slabým odvarem, tak tuhle americkou divošku moc dobře neznáte. Včera svými hitovkami, vtípky i výpravnou scénou pobláznila 20 tisíc fanoušků a zároveň je přesvědčila o tom, že i Funhouse Summer Carnival Tour (a zároveň její čtvrtá česká návštěva) byl skvělý nápad.  

Pokud jste vyrazili na listopadový koncert Pink, máte představu o tom, jak taková zpěvaččina „růžová“ show vypadá. Akrobatických triků sice od minula výrazně ubylo, ale kdo by čekal od Pink méně efektní „ántré“ než spuštění z jeřábu na laně Pink v Prazeza výbuchu obrovských balónů připevněných ke kostce s Pink uvnitř, křivdil by jí. Jen co se dostala z popruhů, vzala do ruky obrovský amplión a víc než jasně předeslala program večera: Lets get this party started!

A že to byla párty! Zatímco posledně si na nejznámější hity musel člověk počkat až na konec, včera se s tím Pink nijak nepárala a rovnou na natěšený kotel v rychlém sledu vypálila Ave Mary A, Just Like a Pill nebo Don´t Leave Me. Stejně jako posledně, i včera se mohla spolehnout na bezchybnou podporu doprovodné kapely.

Sólová kytara Justina Derricka, se kterým na pódiu vtipkovala mimo jiné i o oslavě narozenin manžela Careyho Harta, byla sama o sobě dostatečně řízná, ale když se na pódiu objevil spolupracovník zpěvačky Butch Walker, dostal koncert hned nový rozměr. Společně si střihli duet Mean a rozparádili dav i povedeným mashupem, ve kterém zaznělo všechno od Roxanne (The Police), My Generation (The Who) až po Basket Case (Green Day).

Listopadový koncert na Kouli: Pink přivezla Dům legrace, skvělý podnik ve stylu MTV

Podívejte se, jak show odstartovala v německém Kolíně

Kromě dalších osvědčených vypalovaček jako U+Ur Hand (pořád mám pocit, že kdyby muži věděli, o čem písnička je, nejásali by nad ní tolik), I Am Not Dead, Sober nebo Leave Me Alone (I´m Lonely). Posledně jmenovanou doprovodila záměrnou, dopředu avizovanou přehlídkou těch nejtrapnějších tanečních pohybů, ke které nabádala i všechny přítomné. Samozřejmě došla řada i na „ploužákovou“ vložku. Ano, s akustickou kytarou se na procházku vyšlo i s panem prezidentem (Dear Mr. President).

Pink a Leave Me Alone v Berlíně

Funhouse Tour v listopadu minulého roku byla opulentní, bombastická show, hýřící barvami a energií. I když v tomto směru Carnival Tour trochu zchudla, Praha rozhodně dostala znovu prvotřídní show, která brala dech. A když vám na úplném konci nad hlavou poletuje Pink připevněná na lanech, na rtech So What, jen natáhnout ruku a dotknout se, co člověku vlastně ještě chybí k úplné spokojenosti?

Pink a So What v Berlíně

Pink – Funhouse Summer Carnival Tour (+ Good Charlotte a Xindl X)
20. Července 2010, Praha, Eden

  

 

Témata:, ,