Fotoreport: Skvělí System Of A Down zahráli Praze

AlenaVlkova

Energickým koncertem americké skupiny System Of A Down v původním složení včetně zpěváka Serje Tankiana vyvrcholil na pražském Výstavišti festival Aerodrome. Na jednodenní akci, kam dorazilo 17 tisíc lidí, vystoupily také kapely Killswitch Engage, Flogging Molly a NOFX. Ti si fanoušky získali hlavně neustálým vtipkováním.

Festival Aerodrom rozjeli ve středu odpoledne metalcoroví Killswitch Engage a fanoušky, kteří stáli do areálu ještě před začátkem akce velkou frontu, dostali hned od první písničky do metalového varu. Letní atmosféru drsného festivalu udrželi i dobře naladění celtic punkeři Fogging Molly, ovšem ten pravý punk přišel až v podání následujících NOFX.

Jako první zaujalo logo kapely, které mají NOFX na rozdíl od ostatních kapel malé – a na plátně ho držela izolepa. NOFX zkrátka nesázejí ani na velkolepou show, ani na velkou reklamu, a zaujmout zkouší kromě muziky také vtipem. Ten ale čeští fanoušci hlavně na začátku setu, kdy se muzikanti zeptali, jestli se právě nacházejí v Sovětském svazu nebo kde, úplně nepobrali. Během koncertu se jim však publikum přeci jen podařilo dostat na svou stranu, to když si začali dělat legraci ze sebe i z ostatních kapel. Jednu ze skladeb – tu nejméně punkovou a speciálně otextovanou – pak věnovali headlinerům System Of A Down, což byla voda na fanouškovský smích.

Poslechněte si: Top 5 od System Of A Down

SOAD se dostali na stage těsně po západu slunce se skladbou Aerials. Ve fantastické formě servírovali zaplněnému Výstavišti jednu pecku za druhou, skvěle komunikovali s fanoušky a po patnácti letech od poslední návštěvy v Česku znovu prokázali, že stále patří k tomu nejlepšímu, co žánr nabízí. A co zaznělo na závěr? Samozřejmě, že hitovka skladba Sugar.

Festival Aerodrome
Praha, Výstaviště, 14. 8. 2013
System Of A Down, NOFX, Flogging Molly, Killswitch Engage