Hvězdy muzikálu Mefisto na první čtené zkoušce: Co prozradili?

Redakce

Mnoho z vás si možná myslí, že život herce je flákačka. Tu a tam si zahraje v nějakém filmu či seriálu, udělá pro noviny rozhovor a občas dá nějakému ze svých fanoušků autogram. Tato představa je ale od reality celkem vzdálená. Například na muzikálu Mefisto snad pracují samí workoholici.

Proběhla první, a proto velmi důležitá čtená zkouška muzikálu Mefisto, kde se sešli skoro všichni účinkující, a vzhledem k tomu, že se někteří neznali, měli možnost si mezi sebou říct první „ahoj“. Mimo jiné proběhlo zkoušení scénáře a také jsme měli možnost vidět část choreografie skvělých tanečníků pod zkušeným vedením Leony Qaši  Kvasnicové.

Režisér Filip Renč se při práci snaží vytvořit přátelskou atmosféru, ale zároveň musí mít pevnou ruku. Přece jen účinkujících je hodně a na něm je ta zodpovědnost, aby se vše stihlo v termínu a všichni věděli, jak správně postupovat.

„Uvědomuji si, že by některým účinkujícím nemuselo být příjemné zkoušet v létě, ale naštěstí se tu všichni sešli s velkou chutí do práce, kterou vlastně jako práci nepovažují, což je pro mne ten nejlepší možný scénář,“ spokojeně odpověděl na otázku.

Využil příležitosti a rovnou sdělil účinkujícím harmonogram příprav a pravidla zkoušek. Tak trochu naznačil, aby se připravili na ještě větší zápřah než byli zvyklí teď.

Iva Marešová, zpěvačka a herečka, vnímá svoji práci jako velký koníček a proto ji velmi baví. „Hodně se věnuji zpěvu a teď se aktivně připravuji právě na muzikál Mefisto. Na dovolené jsem již byla. Měla jsem pár dní volno a stačilo. Většinou jezdím sama, abych si vyčistila hlavu, ale už se nemůžu dočkat zpět na vystupování,“ řekla s velkým nadšením.

V této profesi se konečně našla a už by neměnila. Práci věnuje všechen svůj čas a snaží se pořád něco zdokonalovat.

Michal Novotný, kterého určitě znáte ze seriálů Kriminálka Anděl nebo Ordinace v růžové zahradě, o sobě sice tvrdí, že není workoholik, ale být jen čtyři dny na dovolené za celý rok se nám zdá poměrně málo. „Jsem zvyklý pracovat v letních měsících, takže se nad tím nijak zvlášť nepozastavuji. Užil jsem si své čtyři dny volna na Krétě, kterou mám moc rád, ale také jsem se těšil, až zase najedu na své pracovní tempo,“ svěřil se. Momentálně svůj čas věnuje scénáři a dále účinkuje v pohádce, na jejíž premiéru se moc těší, zvláště kvůli své malé neteři, aby jej viděla v žánru, který odpovídá jejímu věku.

I když se jednalo pouze o zkoušku, při čtení scénářů bylo cítit, že se jedná o velmi propracované dílo nabité emocemi, což se potvrdí na premiéře začátkem listopadu. Tvůrci hlásají, že se jedná po dlouhé době o ryze český originální muzikál, a tak se čeští patrioti mají na co těšit.

Hana Zagorová dokončuje album, které pokřtí v den svých narozenin

Markéta Plecháčová z Verony: Víme, kde v říjnu porodí!

Témata: