Jacksona konečně pohřbili, v noci u Los Angeles

Lubos-Prochazka

Přesně 70 dní poté, co zemřel, konečeně pochovali zpěváka Michaela Jacksona (+50). Soukromý obřad v Glendale nedaleko Los Angeles proběhl v noci na dnešek našeho času.

Během soukromého pohřbu, na který nesměli novináři, se s Michaelem Jacksonem rozloučili příbuzní a nejbližší přátelé. Teď už všichni, spolu s celým světem, vědí, že ho zabilo předávkování anestetikem propofol. Mezi hosty obřadu byla mimo jiné herečka Elizabeth Taylor, přišla také zpěvákova bývalá manželka Lisa Marie Presley a hrdina filmů Sám doma Macaulay Culkin
Jacksonovo tělo je uloženo v bronzové, pozlacené rakvi vyložené modrým sametem, která stála přibližně 25 tisíc dolarů (přes 447 tisíc Kč). Zpěvákovy děti prý daly svému otci do rakve dopisy na rozloučenou. Ostatky bývalého krále světového popu teď spočinou v kryptě v mauzoleu.

Pohřeb začal později
Pohřeb měl podle původních plánů začít při západu slunce, ale Jacksonovi rodiče a děti Prince Michael, Paris a Prince Michael II. přijeli teprve po setmění. Koloně asi třiceti limuzín, které je vezly, mávaly stovky zpěvákových fanoušků. V Kalifornii panuje velmi horké, vlhké počasí, ještě večer tam bylo 32 stupňů. Jacksonovi synové a bratři měli všichni červené kravaty a na rukách smuteční pásky. Paris se s otcem přišla rozloučit v černých šatech s bílým límečkem a manžetami.
Fanoušsi se s Jacksonem rozloučili už 7. července v losangeleské aréně Staples Center. Více čtěte tady.

Minulý týden koroner oficiálně potvrdil, že příčinou Michaelovy smrti, bylo předávkování anestetikem propofol. Za smrt ale mohla i kontraindikace s dalšími léky, které zpěvák užíval. Policie případ vyšetřuje jako zabití, hlavním podezřelým je Jacksonův osobní lékař Conrad Murray. Více čtěte tady. (lbp)

Témata: