Johnny Depp: Kdy naposledy zavraždil herec prezidenta?

Redakce

Americký prezident Donald Trump má mezi umělci řadu odpůrců, málokterý to však dal veřejně najevo tak kontroverzním způsobem, jako herec Johnny Depp během čtvrtečního vystoupení na festivalu v britském Glastonbury. Hollywoodská hvězda stovkám diváků řekla, že je "možná na čase", aby opět nějaký herec zavraždil prezidenta".

Depp uváděl na pódiu svůj film z roku 2004 Libertin, když si neodpustil kritická slova na Trumpovu adresu. „Mohli bychom sem přivést Trumpa?“ zeptal se davu zhruba 1500 diváků, kteří dotaz ocenili bučením.

„Myslím, že potřebuje pomoc,“ snažil se vysvětlit svůj postoj k šéfovi Bílého domu obecně velmi neoblíbenému v hereckých kruzích. „Kdy naposledy zavraždil herec prezidenta?“ pokračoval Depp v narážce na smrt Abrahama Lincolna, kterého během divadelního představení v roce 1865 zabil herec John Wilkes Booth.

Následný aplaus uťal Depp v žertu slovy: „Aby bylo jasno, já nejsem herec, živím se lhaním.“

Depp ještě předtím uznal, že jeho prohlášení jistě vyvolá řadu reakcí, což „bude hrozné“. Depp není první americkou celebritou, která veřejně mluvila o Trumpově násilné smrti.

Zpěvačka Madonna v lednu prohlásila, že „zatraceně moc přemýšlí o tom, jak vyhodit Bílý dům do povětří“, po následné kritice však svá slova označila za vytržená z kontextu. Rapper Snoop Dogg zase v jednom ze svých klipů střílel maketou pistole na postavu představující Trumpa. Deppův komentář se na sociálních sítích dočkal smíšených reakcí, když někteří jeho kritici připomínali nedávnou střelbu na předního republikánského kongresmana Steva Scalisea.

Piráti z Karibiku popáté: Film pro ty, co mají fetiš na Jacka Sparrowa

5 filmů Johnnyho Deppa, které možná neznáte, ale musíte je vidět