Jste unavení a nepříjemní? Tak si dejte nějakou z těchto sedmi potravin, které vám zvýší energii

Redakce

Chybí vám energie? Pokud si dáte nějakou z těchto potravin, tak vám bude lépe. Postačí malá změna v jídelníčku a problém se vyřeší. Třeba když vyměníte chléb, těstoviny či rýži za potraviny, které drží stabilní hladinu cukru v krvi.

  1. Banán s mandlovým máslem – Toto je vynikající spojení bílkovin s vitamínem B a bílkovinou v mandlovém másle. Můžete se tak spolehnout na stálý přísun energie. Dokonce se vám může zlepšit i nálada.
  2. Sladké brambory – Komplexní sacharidy, jako jsou ve sladkých bramborách, uvolňují glukózu do těla postupně, což opět vede k trvalému zásobování energie. Sladké brambory mají i vysoký obsah vlákniny, která nejen zvýší energii, ale také pomáhá při hubnutí.
  3. Ořechy – Kombinace dobrých tuků, vlákniny, bílkovin atd., to vše obsahují ořechy. Poskytují tělu širokou škálu vitamínů skupiny B, jsou bohaté na železo, zinek, draslík a hořčík.
  4. Bio vejce – Vejce jsou plné proteinů, esenciální aminokyseliny potřebné pro naše tělesné funkce a na výrobu energie. Thiamin, který je ve vejcích obsažen, pomáhá přeměnit sacharidy na energii, kterou naše tělo může dále využít.
  5. Med – Med byl prý užíván ve starém Řecku běžci, kteří se účastnili olympijských her. Je bohatý na sacharidy, které jsou palivem a tělo je využívá jako zdroj energie. Navíc sacharidy pomáhají udržet hladinu cukru v krvi a tím předcházíte svalové únavě.
  6. Žampiony – Žampiony jsou bohaté na železo, které pomáhá bojovat proti únavě. Využijte je tedy do salátů, polévek či jako přílohu k hlavnímu jídlu.
  7. Špenát – Baby špenát má extrémně vysoký obsah železa, hořčíku a draslíku, což hraje velkou roli při tvorbě energie. Hořčík má ale také relaxační vlastnost, takže si můžete prodloužit svůj spánek či vylepšit jeho kvalitu.

9 posilovačů metabolismu: Co jíst a pít?

6 věcí, které dělají všechny štíhlé mrchy každý den: Bohatá snídaně, sex ráno a spánek přes den!