Kam na lyže? Rozhodně sem! Nejlepší lyžařská střediska Evropy

Redakce

Hledáte místo, kam se vydat na zimní dovolenou? Udělali jsme pro vás seznam těch nejlepších lyžařských středisek v Evropě, které si jednoduše zamilujete. Záleží jen na vás, které z nich si vyberete.

  • Val Thorens, Francie. Val Thorens je největší středisko Evropy. Resort v sobě spojuje to nejlepší z lyžování s krásnou atmosférou. Každý turista se zde cítí jedinečně a odjede s krásným zážitkem, na který jen tak nezapomene. Val Thorens je sportovní, inovativní areál postavený v čistém horském stylu.
  • Alpe d´Huez, Francie. Alpe d´Huez je opravdovým rájem pro ty, kteří milují sníh a dokáží si užít chvilky pod širým nebem. Sportovní středisko se využívá nejen v zimě, ale také v létě. Lyžařská oblast s názvem Alpe d´Huez Grand Domaine Ski navazuje na střediska vesnic kolem. Vrchol Pic Blanc je 3330 metrů vysoký a nabízí výjimečný výhled táhnoucí se přes pětinu francouzského území. Areál je vybaven zařízením, která harmonizují s přirozenými vlastnostmi resortu a rekreanti si mohou užít celou řadu vnitřních i venkovních sportovních i kulturních aktivit.
  • La Plagne, Francie. La Plagne je rodinný areál plný zimních sportů a zároveň letní letovisko nacházející se ve francouzských Alpách mezi 1250 a 3250 metry. Je více než padesát let starý a stal se mezinárodně uznávaným pro své úžasné sjezdovky dlouhé dvě stě dvacet pět kilometrů. Atmosféra a architektura je rozmanitá, ale velmi příjemná.
  • Saint-Gervais Mont-Blanc, Francie. Během několika posledních let prošel Saint-Gervais faceliftem. Bele Epoque architektura obnovila své krásné původní kouzlo a doslova nás zasáhla. Francouzské lyžařské středisko dopřává svým návštěvníkům nejen spousty kilometrů upravených sjezdovek, ale i úžasné výhledy na střechu Evropy Mont Blanc. Lyžařská oblast je zde třetí největší ve Francii a byla prodloužena až do centra letoviska.
  • Saalbach Hinterglemm, Rakousko. Vítejte v lyžařském centru Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, největším rakouském lyžařském středisku. Sjezdovky jsou dlouhé dvě stě sedmdesát metrů a naleznete zde sedmdesát moderních lanovek a vleků. Prostory si zamilují nejen lyžaři, ale i snowboardisti, kteří si zde užijí skvělou jízdu.

Turistika v zahraničí: Kde si ji nejvíc užijete?

5 nejkrásnějších jeskyní, které musíte vidět, než zemřete