Kdo je tahle paní? Padnete!

Redakce

Která herečka je na fotce a dnes slaví devadesáté narozeniny? Tomu neuvěříte!

Na snímku je Angela Brigid Lansbury neboli hlavníé hvězda seriálu To je vražda, napsala! To koukáte, co? My nemohli uvěřit vlastním očím, když jsme na Facebooku tuto černobílou fotku viděli. Byla vážně překrásná!

Dame Angela Brigid Lansbury je britská herečka a zpěvačka. Poprvé se objevila ve snímku Gaslight z roku 1944 v roli zlomyslné služebné, za jejíž ztvárnění byla nominována i na Cenu Akademie. Dále se objevila např. ve filmech The Manchurian Candidate (1962), Bedknobs and Broomsticks (1971) nebo Kráska a zvíře (1991).

V padesátých letech se dostala do newyorského divadla Broadway Theatre, kde sklidila velký úspěch v muzikálech Gypsy, Mame a Sweeney Todd. Z jejích nejnovějších rolí je známé zejména ztvárnění spisovatelky Jessicy Fletcher v americkém televizním seriálu To je vražda, napsala, ve kterém se objevovala v letech 1984 –1996, či její role Madame Arcatiové z broadwayské hry Blithe Spirit. Je nositelkou řady významných ocenění, celkem pětkrát získala Tony Awards a šestkrát Zlatý glóbus a jakožto nejlepší herečka ve vedlejší roli byla i třikrát nominována na Cenu Akademie a celkem osmnáctkrát na Cenu Emmy.