Kultovní filmy z devadesátých let: Máte je nakoukané všechny?

Redakce

Máte rádi filmy z devadesátých let? A viděli jste všechny z našeho přehledu devadesátkových kulťáků?

Titanic. Romantický film z roku 1997 nás dokáže rozplakat ještě dnes. Film pojednává o lodní tragédii z roku 1912. Nechybí samozřejmě ale silný příběh o lásce mezi Rose (Kate Winslet) a Jackem (Leonardo DiCaprio).

Matrix. Sci-fi hit z roku 1999 si hned po premiéře našel miliony fanoušků po celém světě. Není se čemu divit. Myšlenka toho, že vlastně žijeme v jakýchsi kokonech a řídí nás někdo jiný, je šílená!

Forrest Gump. Příběh o mentálně postiženém Forrestovi s Tomem Hanksem v hlavní roli z roku 1994 chytil za srdce snad každého. Najdete v něm spoustu životních mouder.

Pulp Fiction. Hit z roku 1994 od režiséra Quentina Tarantina je oblíbeným filmem dodnes. Snímek složený z několika příběhů má fakt šťávu a navíc tam hrajou samá esa – Bruce Willis, Uma Thurman nebo třeba John Travolta a Samuel L. Jackson.

Střihoruký Edward. Jeden z prvních filmů režiséra Tima Burtona pochází z roku 1990 a vypráví příběh milého monstra s nůžkami místo rukou. Zajímavě je v tomto snímku pojata společnost – jak se dívá na někoho, kdo je tak trochu jiný.

Kterým slavným osobnostem zločinci zavraždili rodiče?

Jak dnes vypadá Ashley Greene ze Stmívání?

Témata:,