Nejlepší filmy Tima Burtona: Koukněte na seznam 7 pecek

Redakce

Které filmy režiséra Tima Burtona jsou podle nás nejlepší? Podívejte se na náš přehled.

Batman se vrací (1992). Fantasy pecka z roku 1992 nenechá nikoho chladným. V tomto díle se jako muž v masce netopýra chránící obyvatele Gothamu před kriminálníky představil Michael Keaton, jeho sexy protivnicí v podobě Kočičí ženy se stala Michelle Pfeiffer. Tučňáčího muže perfektně zahrál Danny DeVito a samozřejmě ve snímku nemohl chybět Burtonův oblíbenec Christopher Walken jako nelítostný podnikatel, který se nebojí mít ruce od krve, Max Shreck.

Střihoruký Edward (1990). Krásná pohádka pro dospělé vypráví příběh lásky mezi mužem s noži místo rukou a něžné dívky. Edwarda hrál Johnny Depp, jeho milou Winona Ryder. Film je protkaný něhou a zároveň hororovými motivy, jak je pro Burtona typické.

Karlík a továrna na čokoládu (2005). V hlavní roli se tu opět objevil Johnny Depp, Burtonův černý kůň. Malý chlape získá kupon z čokolády a spolu s ostatními výherci se vydává na prohlídku továrny. Cestou je čeká spousta dobrodružství. U filmu se nenudí malí ani velcí diváci.

Sweeney Todd (2007). Zpívaný film je plný krve, Johnnyho Deppa a Heleny Bonham Carter, Burtonovy tehdejší partnerky. Todd se mstí a zabíjí, kdo mu přijde pod ruku – pod rouškou holičství.

Ospalá díra (1999). Horor z roku 1999 s Johnny Deppem v hlavní roli už snad nemůže obsahovat víc Burtonových rysů tvorby. Najdete tam krev, bláznivé efekty, tajemno i plíživý strach a mýty opředené město.

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005). Tento snímek je animovaný. Přesto to není tak úplně pohádka pro děti. Hlavní hrdina Jack je králem Halloweenu, ale chce se stát Santou Clausem. Na co ale sáhne, to zkazí a děti tak maximálně vyděsí, což mu jde ostatně nejlépe.

Velká ryba (2003). Zde výjimečně nehraje Johnny Depp. Jedná se o retrospektivní příběh s přesahem do současnosti. Film má velké kouzlo a konec, u kterého budete brečet jako želvy!

Top 7 filmů, které si nesmíte v roce 2016 nechat ujít

Na jaké animáky se můžeme těšit v roce 2016?

Témata: