Lety z Prahy na Island budou za pár šupů: Tady je 10 bizarních faktů o zemi víl a skřítků

Redakce

Island, to je sen každého hipstera. A právě kvůli velkému zájmu společnost WizzAir oznámila, že od května bude provozovat přímé lety z Prahy právě do této země zaslíbené, cena letenek bude začínat už na 1300 korunách. No může to být ještě lepší? Než si ale do svého Fjällräven batohu sbalíte flanelku a ironický úšklebek, přečtěte si o Islandu následující zajímavosti.

  1. Komáři tu vůbec neexistují.
  2. Island produkuje nejvíce spisovatelů na světě. Jeden člověk z deseti tu něco publikoval. Na druhou stranu, žije tam jen 300 tisíc lidí.
  3. Nejpopulárnější jídlo na Islandu jsou hot dogy, mají je prostě všude.
  4. S tou zemí skřítků si neděláme legraci – v roce 1998 většina Islanďanů zcela vážně věřila v jejich existenci.
  5. Na Islandu najdete muzeum penisů, a to člověk prostě chce vidět!
  6. V roce 2010 tu zakázali striptýzové kluby.
  7. Se jmény je to na Islandu zábavné. Nemají totiž příjmení, alespoň ne tak, jak je známe my. Většinou je tvoří jméno jejich otce a příslušná koncovka podle pohlaví, -dóttir pro dívky a -son pro chlapce.
  8. Prohibice tu platila až do roku 1989. 
  9. Od roku 1924 do roku 1989 Island nepřál pejskařům, tito mazlíčci tu byli zakázaní. Myšlenka ale byla dobrá – zákonodárci si mysleli, že město není vhodné prostředí pro čtyřnohé divochy. Když se ale přišlo na to, že psa má ilegálně i předseda vlády, zákaz se začal zvolňovat. Úplně zrušen byl zákon proti půsm až v roce 2006.
  10. Island je třetí nejšťastnější zemí na světě. Tak vzhůru tam!

Byli jsme na Islandu. Co jsme tam viděli aneb 6 kouzelných míst země ledu a ohně

6 důvodů proč byste měli navštívit Filipíny