Marta Jandová s Die Happy konečně v Praze, brněnský koncert se ruší

Lubos-Prochazka

Většina Čechů si ji pamatuje hlavně jako "hubatou" porotkyni Česko Slovenské SuperStar z loňského podzimu. A skoro každý už také ví, že Marta Jandová je současně zpěvačkou respektované neměcké rockové skupiny Die Happy. A protože tahle v Evropě populární kapela u nás v klubech příliš často nevystupuje, Marta se rozhodla, že to napraví. 18. dubna zahraje v Praze, brněnské vystoupení, které mělo být o tři dny dříve, ale kvůli zaneprázdnění ruší.

Kapelu Die Happy zakládala Marta Jandová v roce 1993 v německém Ulmu společně s místním rodákem Thorstenem Mewesem. U našich sousedů je partička, která na konci loňského roku vydala Best Of (Recenze na Kouli: Dvě best of v jednom roce…), velmi populární a objíždí například velké letní festivaly.

Die Happy předskočí Marek Ztracený
I když se Marta před časem vrátila z Německa domů, ze skupiny neodešla a nadále s ní vystupuje. Kvůli nasmlouvaným koncertům tak během dnů, kdy se vysílala Česko Slovenská SuperStar, neustále jezdila za hranice. Jednou dokonce musela odjet dříve z právě natáčeného castingu v Bratislavě.
Na koncertě v pražském Lucerna Music Baru, jehož termín připadá na 18. dubna, předskočí Martě a spol. zpěvák a klavírista Marek Ztracený se svou kapelou. V plánu má písničky z aktuální druhé desky Pohledy do duše (recenze na Kouli: Podívejte se rockerovi Ztracenému…). Brněnský koncert, jenž měl být v plánu 15. dubna, je bohužel zrušen.
Pro ty, kteří koncert nestihnou, může být dobrou zprávou to, že na podzim chystají Die Happy turné po Česku a také po Slovensku.

Podívejte se na Martu Jandovou a její Die Happy v klipu k písnu Peaches

Marta Jandová a Die Happy v Lucerna Music Baru
Kdy:
18. dubna
Kde: Lucerna Music Bar, Vodičkova 36, Praha 1
Čas: 21.00
Vstupné: přes Ticketpro, Ticketportal a Ticketstream 450 Kč (+ poplatky) a v pokladně Lucerna Music Baru. Na místě budou lístky stát 550 Kč.