Mel C ze Spice Girls: Milá holka natočila milou desku

petradamek

Nemá smysl znovu opakovat, v jakéže dívčí kapele se Mel C „narodila“ (pro ty, kteří si nejsou jistí: Spice Girls), co s ní dokázala, ani jakou přezdívku si odtud odnesla. Co ovšem za připomenutí stojí, je fakt, že tahle zpěvačka má za sebou dvanáct let sólové kariéry, čtyři vydané desky a několik velkých hitů. Novinka The Sea nenabízí nic nového ani převratného, poslouchá se ale dobře.

Není z nich nejsladší a nejspíš ani nejvíc sexy. Neupozorňuje na sebe nadprůměrnou produkcí dětí ani bouřlivými vztahy a dokonce ani nadměrnou konzumací alkoholu či drog. Čím to, že právě Mel C je ze všech bývalých spajsek nejúspěšnější?

Tajemství úspěchu Melanie Chisholm je vcelku jednoduché – přirozenost a skromnost. Od počátku kariéry si drží stále tentýž výraz „holky od vedle“, která by s vámi klidně zašla na kafe. Přestože se Mel C postupem času stále více opakuje (a tedy ztrácí na zajímavosti), právě zmíněná přirozenost a jakási opravdovost jsou hlavní důvody, proč by u vás mohla novinka zabodovat.

Stejně jako všechny předchozí desky, i The Sea je – v dobrém slova smyslu – vcelku obyčejná. Skladby se nijak nepodbízejí ani prvoplánově nevtírají, což ale neznamená, že nezaujmou. Nejsilnější rádiové ambice má jednoznačně singlová Think About It. Když se její úvodní kytarový motiv přehoupne do veselé diskotékové hopsačky, nejspíš si ihned vzpomenete hit Teenager Dream od Katy Perry. Najednou to vypadá, jako kdyby bylo Mel C znovu dvacet.

Pokud novinka ve dvanáctileté zpěvaččině tvorbě něčím vyčnívá, pak je to pestrost. Vedle tradičně zdařilých balad (One By One) Mel C koketuje s latinskými rytmy (Weak) nebo moderním elektrem (Stupid Game). Nutno ale dodat, že právě elektropop – nebo spíš snahy o něj – je směr, který zpěvačce sluší nejméně.

http://www.youtube.com/watch?v=9iRlF9f9Bnk

http://www.youtube.com/watch?v=4He6yST5V6c

Na poměrně malém prostoru zkouší zpěvačka i další nálady a polohy. Umí být stejně dobře středoškolsky rozpustilá (Burn), pompézně noblesní (Get Out Of Here) i melancholická (zasněný otvírák The Sea a osmiminutový atmosferický kousek Enemy).

Mel C - The SeaNa soupeření s úspěšným debutem Northern Star to sice není, přesto se milé a sympatické zpěvačce podařilo natočit milou a sympatickou desku.

Mel C – The Sea
Vydavatelství: Warner Music
Celkový čas: 46:05
Seznam skladeb: The Sea, Weak, Think About It, Beautiful Mind, One by One, Stupid Game, All About You, Burn, Drown, Get Out of Here, Enemy

 

Témata: