Michaela hejtuje menstruační cyklus

Redakce

Chlapi pořád nadávají na to, jak jsou holky náladové. Možná by se měli zamyslet nad tím, co jim tu náladu tak mění.

Klidně poradím. Jmenuje se to menstruační cyklus, pánové. A ne, vážně není jen o tom, že jednou za měsíc holka týden krvácí.

Menstruační cyklus totiž cyklí hormony, víte? V první fázi, kdy má dívka menstruaci, jí nemusí být fyzicky moc dobře, což může mít vliv na její chování. V další se její nálada prudce změní a najednou je veselá. To je před ovulací. V tu dobu žena nejvíc vábí muže – proto háže úsměvy a flirtuje. Pak náladička zase prudce klesne, stejně jako klesnou vyplavené hormony. No a potom se tělo zase připravuje na menstruaci, takže je žena nevrlejší nebo smutnější.

Já osobně to fakt nesnáším. Menstruační cyklus strašně ovlivňuje můj život. Moje nálady, způsobené cyklem, mají vliv na to, jak komunikuju se svým okolím a jak řeším krizové situace. Jsou momenty, kdy jsem nejvíc happy a nic mě nedokáže rozhodit (před ovulací), a potom přijde chvíle, kdy mi vadí i lehce ironická poznámka kolegy namířená proti mé osobě (před menstruací). Nedej bože, když mě za něco zkritizuje šéf! To bych se nejradši běžela vybrečet na záchod.

Myslím, že v tom nejsem sama. Minimálně s mými kamarádkami jsme se shodly na tom, že občas nesnášíme samy sebe – právě za to, jak jsme náladové. A přitom za to vlastně nemůžeme. Tak vás prostě jen prosím, mějte s námi trpělivost, my za to, že se občas chováme jako krávy, nemůžeme, fakt!

Michaela hejtuje: Kterak mě vyřvala obsluha v KFC

Michaela hejtuje – Vyzkoušela jsem za vás: Zdravé jídlo! Co na něj říkám?