Miley Cyrus není bangerz. Je průměrná

kristinabila

Američtí rodiče bijí na poplach. Jejich děti ještě před pár lety hltaly pořady Disney hrdinky Hannah Montany, teď však její představitelce Miley Cyrus vidí díky hambatým videoklipům až... do krku. Vyplazuje na ně jazyk, rozdává si to s destrukční koulí a nevybíravým způsobem olizuje kladivo. Při vším tom šoku se ale zapomnělo na desku, na niž chtěla Miley tím vším upozornit. Jaká tedy novinka Bangerz je? Upřímně, nic moc.

Když pomineme obal alba Bangerz (v překladu ze slangové angličtiny zábavný večírek, skvělá písnička anebo krásná holka), který účelově navozuje atmosféru levného devadesátkového klubu, ani její obsah není velká hitparáda. „Špinavý jižanský hip hop“, jak sama zpěvačka nahrávku charakterizovala, v jejím případě příliš nefunguje. Snažila se sice možná o taneční hudbu, ve finále ale Bangerz zní daleko víc popově.

Poslechněte si Miley v Youradiu

Když navíc odečteme všechny hvězdné hosty jako Britney Spears, Nelly, Ludacris nebo Big Sean, Miley sama za sebe nedokáže posluchače zaujmout. Skrz stopu v přehrávači bohužel její pozadí neuvidíte, a tak se ocitá tváří v tvář muzice. A ta jí samozřejmě dává na frak.  

Video: Koule jede. Svět napodobuje Miley Cyrus a její Wrecking Ball

Bangerz je plné protikladů, a proto nedrží pohromadě. Tuctové taneční  „vytleskávačky“ zabíjejí temné beaty, aby se vzápětí přehouply v nekonečný kolovrátkový zvuk, který už přivedl do blázince i odolnější jedince. V momentě, kdy deska šlape, ji zase Miley potopí nesmyslnou pózou anebo kombinací nesourodých zvuků.

Jak jsme se ale přesvědčili už v době, kdy Miley

, jednu věc tahle holka umí: pomalé skladby. Těžko uvěřit, že křehkou Adore You má na svědomí právě ona. Stejně tak  "škandální" Wrecking Ball – všiml si někdo, že ta písnička je výborně odzpívaná? Skrz balady si Miley zřejmě léčí srdce z rozpadu vztahu se snoubencem Liamem Hemsworthem, a snad právě díky osobitému prožitku válcují tyhle skladby zbytek rychlejších.

Miley Cyrus - BangerzBangerz je sice ve zpěvaččině diskografiii položkou s číslem čtyři, pro samotnou Miley jde však spíš o debut, na kterém je konečně sama za sebe. Cyrus na něm ale nepředvádí nic, co showbusiness nikdy před tím neviděl: trochu šoku, trochu provokace, trochu instantního popu. Zkrátka úplně stejný průměr, jaký známe z desítek dalších podobných alb. Plus jedno hambaté video jako bonus. Díky němu si desku poslechnou pravděpodobně všichni na světě. A možná i na Marsu.  

Miley Cyrus – Bangerz
Vydavatelství: Sony Music
Celkový čas: 50:28
Seznam skladeb: Adore You, We Can´t Stop, SMS (Bangerz), 4×4, My Darlin´, Wrecking Ball, Love Money Party, #Getitright, Drive, FU, Do My Thang, Maybe You’re Right, Someone Else

Témata: