Nový Usher: Zábava Versus Co nám to doma zbylo po Raymondovi


Pouhých pět měsíců po vydání desky Raymond v. Raymond přichází Usher s novým studiovým počinem. Spíše než o regulérní řadové album můžeme desku Versus chápat jako přídavek pro ty, kterým byla předchozí platinová deska málo. To hlavní, totiž party time, ale Usherova novinka nezabíjí.

Album Versus vyšlo Usherovi ve dvou variantách, pro skalní fanoušky jako rozšířená edice s Raymond v. Raymond (2010) a jako samostatná deska pro všechny ostatní, kteří nechtějí platit podruhé za hudbu, kterou už pravděpodobně doma mají. Když se ale podíváme na Versus zblízka, jako plnohodnotnou desku ho opravdu brát nelze.

První dva singly, DJ Got Us Fallin‘ In Love, na němž Usherovi sekunduje aktuální hvězda Pitbull a který v současné době boduje v amerických hitparádách, plus Hot Tottie s Jay-Z, se totiž dostaly ven dávno před vydáním desky. Připočteme-li k tomu také remix Somebody To Love, který si střihl Usher s Justinem Biebrem, a There Goes My Baby z předchozí desky, zbude nám z devíti skladeb jen pět úplných novinek. A to je málo.

Jedním dechem je ale třeba na druhou stranu dodat, že Versus není jen směsicí remixů a materiálu, který nebyl dost dobrý pro Raymond v. Raymond, ale skoro 38 minut dobrého R’n’B s nádechem popu. Je to hlavně Get In My Car, která má – kromě výše jmenovaných – díky svižnému tempu a výbornému beatu ambice stát se další klubovou hymnou na nějaký ten víkend.

Pro  romantičtější posluchače jsou na desce k dispozici Lay You Down nebo There Goes My Baby (

). Za sebe ale musím říct, že tahle poloha u Ushera spíš nudí a brzdí běh alba; Usher by se měl zkrátka dál držet osvědčených chytlavých vokálů do poctivých R’n’B beatů. Tak ho máme rádi.

http://www.youtube.com/watch?v=oBhj-Tv4WHI

I když deska Versus postrádá ucelenost, jakou by mělo mít každé plnohodnotné album, a nepřichází s ničím novým a Usher - Versuszásadním, jedno se jí musí nechat: jde o rozumně poskládaný kompilát příjemné hudby, který sice neudělá díru do světa, minimálně na pár dní či týdnů ale docela zabaví. A o to přeci dneska jde především.

Usher – Versus (2010)
Seznam skladeb: Love ‘Em All, DJ Got Us Fallin In Love‘ In Love, Hot Tottie, Lay You Down, Lingerie, There Goes My Baby, Get In My Car, Somebody To Love (rmx), Stranger
Vydavatel: Sony Music
Celkový čas: 37:51

 

 

Témata:, ,