Příběhy sériových vrahů: Šílení bratranci Kenneth Bianchi a Angelo Buono soupeřili, kdo znásilní více žen

Redakce

Přezdívalo se jim Škrtiči z Hillside. Kenneth Bianchi a Angelo Buono byli pár maniakálních sériových vrahů zodpovědný za znásilnění a smrt nejméně 12 žen. A zároveň byli také bratranci.

Angelo Buono se narodil v roce 1934 a odmalička měl problém. Jeho rodiče se rozvedli, když byl ještě dítě, a tak si našel jiný vzor – slavného znásilňovače Cаrуla Chеѕѕmаna. Na střední škole se spolužákům chlubil tím, kolik dívek už sexuálně napadl, reálně s tím ale začal až v dospělém věku. Navzdory svým zálibám a pokroucené povaze se oženil s jistou Mary Castillo, se kterou zplodil pět dětí. Kvůli násilnickému chování se pár v roce 1964 rozvedl a tehdy se Buono začal naplno věnovat kriminální činnosti.

A aby na to nebyl sám, vzal si „do učení“ svého o šestnáct let mladšího bratrance Kennetha Bianchiho. Ten měl za sebou v té době odlišný životní příběh. Nadprůměrně inteligentní syn nezletilé prostitutky a alkoholičky putoval od jedné pěstounské rodiny k druhé. Navzdory IQ 116 neprospíval, do vysokého věku se počůrával a měl problémy se spaním. Když se ho ujal Buono, měl poprvé v životě pocit, že někam patří, a tak společně coby falešní policisté začali lákat šlapky a mámit z nich sex zdarma. 

Postupně se jim ale zmenšoval rajón, a tak se rozhodli zkusit to z druhé strany a stali se pasáky. To ale jen do té doby, než vyšlo najevo, že své dívky surově bili a drželi je zavřené ve sklepě. Dvěma z nich, Sаbře Hаnnаn а Bесkу Sреаrѕ, se totiž podařilo utéct. 

Buono a Bianchi tak museli změnit působiště. V roce 1977 společně zavraždili devatenáctiletou prostituku Yоlаndu Wаѕhіngtоn. Před smrtí ji Buono znásilnil, na Bianchiho zbylo ji uškrtit a odklidit tělo, což v praxi znamenalo pohodit ji jen tak do křoví. Za dva týdny přišly oběti číslo dvě a tři, protože muži se rádi předháněli. Po první společné vraždě se často hádali, kdo je větší násilník a vraždění od té doby chápali jako soutěž.

Pak ale následovala Lіѕѕа Kаѕtіn, čtrnáctiletá dívka, která si v rodinném bistru přivydělávala jako servírka, aby si zaplatila baletní lekce. Zatímco první tři zločiny nepřilákaly skoro žádnou pozornost, čtvrtá vyvolala mohutnou vlnu paniky.

Policie začala s důkladným vyšeřováním, mnoho stop ale neobjevila. Do konce roku 77 dvojice zabila další čtyři dívky a ještě tehdy detektivové věřili, že jde pouze o jednoho šílence. Zlomová byla noc, kdy se muži chystali na jedenáctou oběť. Z Bianchiho totiž vypadlo, že ho kvůli vraždění vyslýchala policie, a to Buona rozlítilo natolik, že svěřence vyhodil z města pod pohrůžkou smrti.

Bianchi poslechl, jen pár týdnů po stěhování ale unesl, znásilnil a umučil dvě vysokoškolské studentky a zanechal po sobě stopy spojující ho nejen s těmito vraždami, ale i s těmi předchozími. Policie totiž spojila stejnou techniku zabití a mužovo auto, které mělo kalifornskou poznávací značku. Muži zákona Bianchicho zatkli dva dny po nalezení mrtvých vysokoškolaček. Když se pak v televizi objevila jeho fotografie, právník David Wood, který pomáhal jedné z dívek, kterou muži společně napadli, ale podařilo se jí utéct, kontaktoval policii a řekl jim o Buonovi. Ten byl zatčen 22. října 1979.

Trvalo dva roky, než začal soud se Škrtiči z Hillside, jak se páru kriminálníků začalo přezdívat. Bianchi za mřížemi dokonce navázal vztah s modelkou a herečkou Veronicou Compton, která měla úchylku na násilníky. Snažil se s její pomocí svést policii na špatnou stopu a přesvědčit je, že vrah je ještě na svobodě – dokonce ji přesvědčoval, aby zavraždila náhodou ženu v jejich stylu. Když mu to nevyšlo, zkoušel to uhrát na rozdvojenou osobnost, ale ani to odborníci neodkývali. Buono oproti tomu neprojevil nejmenší snahu popírat své činy nebo projevit nad nimi jakoukoliv lítost. Oba byli odsouzeni roku 1983 k doživotnímu vězení. Buono zemřel za katrem roku 2002, Bianchi si trest stále odpykává.

Příběhy sériových vrahů speciál: Zvrhlé sexuální návyky a libůstky nejslavnějších mordýřů

Příběhy sériových vrahů: Klaun zabiják John W. Gacy své oběti pohřbíval pod vlastním domem