Selena Gomez & The Scene = Britney Spears + Katy Perry

Jana-Moravcova

Selena Gomez. Osmnáctiletá šťavnatá holčička s hollywoodským sexappealem, která pálí se svou kapelou The Scene jednu popovou desku do roka. Bezduchý pop pro mladistvé? Ne tak docela. Třetí album When The Sun Goes Down vám toho ale o Seleně & The Scene příliš neřekne. Je to totiž spíš popové bestofko současných interpretů.

Ach ta Selena! Může její okázalost a stoprocentní pop ještě někoho vůbec bavit? Co na to „kapela“ The Scene? A je možné ještě vůbec mluvit o kapele, když během jedenácti písniček takřka neuslyšíme kytaru a o autentičnosti bicích by se dalo s velkým úspěchem pochybovat? K čemu potom vůbec popová hvězdička potřebuje partu kluků za svými zády?

Trošku moc otazníků na začátek, pravda. Bohužel se ale zdá, že upřímnost a umělecký záměr nebude to hlavní, s čím jdou Selena & The Scene nyní na trh.

Selena Gomez – Who Says

V souvislosti s jejich druhým albem mluvilo o vyzrálém projevu, který Selenu posouvá dál nejen věkově, ale i hudebně. Na aktuální třetí desce When The Sun Goes Down ale žádná vyzrálosti roli nehraje, jde spíš o hvězdné autory a dva singlové hity.

Ač čistokrevně popové, zdá se, že do alba Whe The Sun Goes Down jsou zapracované snad všechny trendy; jako kdyby Selena a spol. vykrádali všechno, co se v současné pop music vykrást dá. Pravda je to ale jen z části. Při podrobnějším zkoumání bookletu zjistíte docela zajímavou věc, totiž že Selena & The Scene nikoho nevykrádají, protože hvězdní interpreti jim písničky servírují na stříbrném podnose sami od sebe.

Předchozí deska – Selena Gomez: Luxusně zabalený dáreček od Disneyho

Kromě ostřílených producentů jako Dr. Luke nebo Rock Mafia se na albu podílela i trojice Britney Spears, Katy Perry a Pixie Lott. Určitě vám nebude dělat problémy identifikovat v tracklistu skladby, na jejichž vzniku se dámský trojlístek podílel. Například Whisplash by dokonale zapadla do konceptu posledního alba Britney Femme Fatale, hned vedle Hold It Against Me a Trip To Your Heart. Ani pěvecky to v téhle skladbě není Selena, jak ji známe (třeba ze singlu Who Says), ale Britney jak vyšitá.

Selena Gomez – Whisplash

http://www.youtube.com/watch?v=MCYlnKgSfbE

Selena Gomez – That´s More Like It

http://www.youtube.com/watch?v=jZyH_zunvD0

To samé lze říci o elektronicky agresívní That‘s More Like It ve zběsilém tempu. Katy Perry tu opět silně otiskla nejen svůj hudební, ale i pěvecký styl. Oproti nim si třetí v pořadí, Pixie Lott, v jednotvárné a nezajímavé skladbě We Own The Night i zazpívala.

Jedinou opravdu autorskou skladbou Seleny Gomez je skladba Bang Bang Bang (

). Jasně se na ní ukazuje, že ačkoliv Selena zpívá na svůj věc překvapivě dobře, v psaní skladeb by se ještě měla raději pocvičit.

Selena Gomez - When The Sun Goes DownŠkoda, že nová deska Seleny Gomez zpěvačku nikam neposouvá. Není to totiž Selenino album, ale album Britney, Katy a Pixie. Popová směs všeho, co se dnes hraje v rádiích, v níž se někde hluboko ukrývá Selena Gomez & The Scenes. Posledních jmenovaných je tu ale jen velmi málo.

Selena Gomez – When The Sun Goes Down
Vydavatelství:
Universal Music
Celkový čas: 40:00
Seznam skladeb: Love You Like a Love Song, Bang Bang Bang, Who Says, We Own The Night, Hit the Lights, Whisplash, When The Sun Goes Down, My Dilemma, That’s More Like It, Outlaw, Middle Of Nowhere, Dices (Who Says – Spanish Version)

Témata: