Ukrajinská psí bojovnice s přeraženou páteří: Podívejte se, jaké následky má lidská nenávist

Pavla Gabrhelíková

Děsí nás, kolik si toho s lidmi zvířata musí vytrpět. Na Ukrajině je totiž běžné přerazit psovi páteř lopatou a nechat ho tam ležet. To zvíře tam ale trpí. Osamělé a v bolestech. Někdy tak dlouho, dokud nepřijde o zadní nohy nebo rovnou o život.

Malé štěňátko někdo pravděpodobně praštil lopatou. Tahalo za sebou nožičky tak dlouho, až úplně ochrnulo. Naštěstí se pak dostalo k hodným dobrovolníkům z Handipet Rescue CZ. I ti už se ale k Valentýnce dostali, když bylo pozdě.

Nohy byly pokryté vrstvou odporného hnisu. Nedalo se nic dělat a veterinář musel obě zadní nohy amputovat. Tím ale feneččino utrpení neskončilo. Zánět byl tak silný a štěňátko tak vyčerpané, že ho nedokázalo porazit. Operace se proto musela opakovat.

Pro malé telíčko to, i se všemi těmi léky, znamenalo takovou ránu, že se jí ucpala střeva. To už byl velmi akutní stav, předzvěst jisté smrti. Valentýnka byla ale statečná a zabojovala. Teď už je ze štěňátka velká psí slečinka, kterou absolutně nezajímá, že má o dvě nožičky méně, než její kamarádi, a užívá si života.

Podívejte se sami.

Dvounohá Valentýnka se mazlí
Dvounožka Valentýnka si hraje s hračkou _)