5 triků před spaním, které vám zaručí úžasnou pleť ráno a po celý den

Redakce

Pokud toužíte po krásné pleti, musíte se o ni také starat. Tady je pět rychlých tipů, které dělejte před spaním a uvidíte, že vaše pleť bude zářit.

  1. Čistěte dvakrát

Taky se vám někdy stane, že se odličujete před spaním, ale ráno se probudíte s černou pod očima? Je to normální, obzvláště pokud jste použili dlouhotrvající make up. Aby vaše pleť netrpěla a mohla přes noc dýchat, tak se odličujte dvakrát, protože budete mít jistotu, že se nic takového nestane a pleť bude čistá. Jako první použijte odličovač na bázi oleje, který je účinnější než mýdlo a voda. Poté použijte klasickou vodu nebo mléko na odličování.

  1. Napařujte ji

Je nám jasné, že nemáte asi každý den čas na to, abyste si napařovali obličej, ale udělejte si to alespoň jednou v týdnu. Stačí, když vlezete do horké sprchy, kde je páry dost, a vydržíte takhle aspoň dvě minuty. Poté si obličej klidně omyjte, ale dříve na něj nesahejte. Další variantou je vlhký ručník, který nahřejte v mikrovlnné troubě a položte na obličej.

  1. Zbavte se odumřelé kůže

Pokud vypadá vaše pleť povadle a nevýrazně, je pravděpodobné, že za to můžou odumřelé buňky. Pokud chcete mít jistotu, že bude pleť svěží a bez starých kousků kůže, které mohou způsobit nerovnost, tak si dělejte peeling. Stačí klidně dvakrát v týdnu, ale uvidíte, že poznáte změnu.

  1. Hydratujte

Pleť potřebuje hodně vody, tudíž ji hydratujte. Hydratační krémy krásně vyplní jemné linky, které se vám mohli kvůli vysušení na pleti objevit. Klidně na noc naneste hydratační masku a ráno budete překvapeni, jak krásně vypadáte. Použijte ji i po peelingu, ale nechte ji předtím v ledničce. Díky tomu, že bude studená, se sníží známky zarudnutí.

  1. Spěte na zádech

Pokud spíte na břiše nebo na boku, tak se může stát, že se vám povlečení obtiskne na obličej, a to nechcete, protože se vám z toho mohou dělat vrásky. Spěte tedy na zádech, budete mít jistotu, že váš obličej zůstane netknutý a navíc se vám nebudou dělat ani kruhy pod očima.

Jak udělat z normální rtěnky matnou? Tady je pět tipů, jak na to

Co snídají modelky den předtím, než jdou na molo?