Ekologické módní značky, které zachraňují svět

Redakce

Existuje spousta módních značek, které jsou v módě velmi úspěšné a zároveň pomáhají světu tím, že jsou třeba ekologické. Pokud chcete být lepším člověk a hlídat si, jak můžete pomoci i přes to, že budete nosit šik kabelku, tak se podívejte na tyto značky, které zachraňují svět.

  • TOMS. Když si koupíte pár bot od této značky, tak věnujete peníze dětem v rozvojových zemích. Nedělají však jen boty, ale už i brýle a u nich platí to samé. Nejen, že jejich firma obchodující s kávou podporuje přístup k nezávadné vodě, ale také zajišťují kvalifikované porodní asistentky a materiál, aby mohly ženy bezpečně a v pořádku rodit.
  • Warby Parker. Společensky uvědomělý podnik funguje tak, aby ceny odpovídaly přiměřené prodejní ceně brýlí. Navíc když si tu koupíte brýle této značky, tak podnik odešle druhé brýle někomu, kdo je potřebuje, ale nemůže si je dovolit.
  • Spodní prádlo NAJA. Ekologické spodní prádlo vymyslela Catalina Girald a herečka Gina Rodriguez. Značka Naja zaměstnává matky samoživitelky, které veškerý sortiment ručně vyrábí. Cílem značky je vytvořit vysokou kvalitu za přijatelnou cenu a zároveň být šetrní k životnímu prostředí.
  • Roma Boots. Za každý prodaný pár bot získá boty nějaké dítě v nouzi. Je to jednoduché a přitom tak důležité. Deset procent výnosů ještě financuje vzdělávací iniciativy po celém světě.
  • Tentree. Za každou koupenou košili, mikinu, kalhoty nebo třeba klobouk zachráníte deset stromů. K dnešnímu dni má společnost spoustu zaměstnanců, věnujících se právě záchraně znečištěné půdy a obnově desítky tisíc akrů zničené půdy.
  • FashionABLE. Značku založili Barret a Rachem Ward s tím, že chtějí pomoci ženám, které opustily sexuální průmysl. Značka pracuje po celém světě s ženami pocházejícími z jakéhokoli prostředí.

Apel na čtenáře Koule.cz: Nezavírejte oči před krutostí, která je páchaná na zvířatech

Jedla jen tři jablka denně a takhle pak vypadala