19 nejhorších druhů sousedů: Sledka, Itálie i pařič

Redakce

Domov si prý nosíme v srdci. To sice ano, ale srdce je obklopené čtyřmi stěnami a za nimi to už taková idylka nemusí být. Zvlášť, když máte za sousedy týpky, co se pravdu těšili, až vám to jako čerstvě přestěhovaným pěkně osladí.

  1. Vynucovač. Paní, co zná všechna pravidla sousedského soužití, ať oficiální, psaná nebo nepsaná. Ve 20.01 vás napomene, že jste nezamkli hlavní vchod. Přes den zase, že nemáte nechat otevřenou branku. Nerozpakuje se na vás za ždímání v 22.01 poštvat městskou policii. Pro lepší identifikaci má nezřídka ulítlou barvu vlasů, červenou.
  2. Sledka. Neboli za totáče tajní, co vás sledovali. Taková osoba o vás ví všechno. NSA jsou proti ní amatérští ubožáci. V některých provedeních má u okna svého přízemního bytu namontované zpětné zrcátko. Když se stane vražda, ona ví, kdo to byl. Pokud nebyla zavražděna právě ona.
  3. Pařič. Každý den v týdnu mají seriózní rockotéku. Bohužel vedle vás. Navíc má pan soused hodně přes metrák, takže mu to tolerujete. A nadšeně přijímá návštěvy sobě podobných pařmenů.
  4. Itálie. Pár, který si často vysvětluje nesmiřitelné rozpory řevem, hlasitým boucháním čímkoliv o zem a práskáním dveřmi.
  5. Divní lidé. Nevíte, co jsou zač, ale trousí se jich hodně a v nepředvídatelné časy. Když do ticha jede výtah, jsou to oni. Šeptanda říká, že to může být drogové doupě nebo tajný privát.
  6. Patologičtí zloději. Necháte si před dveřmi boty, zmizí. Necháte na chvilku před domem otevřené dveře od auta, obsah kufru je pryč. Lohnou vám i nákup s jídlem. Nemůžou si pomoct a vy jen tušíte, kdo to je. Jo a poštovní schránku vyberou taky.
  7. Půjčovač. Ze začátku je to idylka. Půjčíte sousedovi pilku, kladivo, vrtačku, to je jedno. Za měsíc je vám to už blbé a jdete si pro věc zpět. Soused se zapřísáhne, že vám ji už vrátil.
  8. Pomlouvač. Vyznačuje se tím, že s ostatními sousedy stojí dlouhé minuty na setmělé chodbě a něco jim šeptá. Když je míjíte, opovržlivě se na vás zahledí. Pomlouvá právě vás.
  9. Střihač. Stříhá trávník před domem (bohužel na svém pozemku) v neděli v 6 ráno. Se železnou pravidelností. (známé je také cirkulárkové nedělní preludium)
  10. Psychohiller. Neodpovídá na pozdrav. Sem tam se rychle mihne za záclonou. Pootevřenou garáží se od něj linou podivné zvuky. Divně se usmívá. Dokonce hodně divně. Má malé pronikavé jakoby mrtvé oči.
  11. Charita. Pravidelně na vás zaklepe s žádostí o příspěvek. Na co, je irelevantní.
  12. Milovník ZOO. Libuje si v exotických, nebezpečných, hlučných, slintajících, dupajících, skřehotajících zvířatech. Ne v ZOO, ale u sebe doma.
  13. Kinomaniak. Znělku všech hollywoodských trháků díky němu znáte nazpaměť. Neomylně si pouští všechno, co stáhne a co nejvíce nahlas na svém domácím kině. Běžně se vám chvějou okenní tabulky.
  14. Sběratel. Nejvíce viditelný je, pokud má u domku dvůr. Na něm skladuje od relikvií z druhé světové války až po tři vyřazené pračky. Bordel jak v tanku. (možná i s tankem) A vy se na to musíte koukat.
  15. Na podpatcích. Kdo nezažil, nepochopí. Není vůbec roztomilé, když na nich někdo nad vámi ťapká. Sníte o vyplnění hlášky: ”Ty se na těch podpatcích jednou zabiješ!”.
  16. Hudebník. V pořadí bicí, klavír, trumpeta, housle. Husté.
  17. Operní zpěvák. Operu budete nenávidět až k slzám.
  18. Hipísák. Říká „Pís!“ a hulí. Ale nesmíte po něm chtít cokoliv zodpovědného jako třeba přijít na schůzi bytového družstva.
  19. Vařič. Vaří. To nevadí. Ale strašně je to cítit po celém domě. A to vadí. Protože vaří blafy.

9 věcí, které byste měli dělat, dokud jste ještě mladí

9 znaků, že jste staří: Usínáte u filmů a hlídáte si, abyste měli záda v teple