7 nejočekávanějších alb roku 2017

Redakce

Sice se stalo takovým hitem posledních let, že interpreti vydávají svá alba nečekaně, ale samozřejmě převažuje počet těch, kteří se drží tradičních postupů a vydávají svá alba řádně a s předchozím oznámením. Na ty první i ty druhé se podíváme v našem článku.

Ed Sheeran – Divided (březen)

Ed Sheeran má očividnou zálibu v matematických názvech. První album bylo +, druhé x a teď to aktuální / (Divided), a i všechny obaly jsou velice strohé – jsou na nich zobrazeny pouze dané znaky na jednobarevném pozadí. Sheeranova hudba už ale tak primitivní není. Důkazem už je třeba jen to, že Shape Of You debutovala hned na prvním místě americké hitparády, což se stává opravdu jen velice zřídka.

Dua Lipa – Dua Lipa (červen)

Zpěvačka a modelka s albánskými kořeny na sebe upozornila chytlavým hitem Be The One a od té doby sbírá na YouTube stále více a více zhlédnutí. A ačkoli sama svůj styl označuje za dark pop, nelze takto ocharakterizovat všechny její písničky, tu temnotu v její tvorbě má na svědomí spíš její tajuplná osobnost. Pokud se vám hlas Duy líbí, určitě doporučujeme očekovat i její coverová videa.

Charlie XCX (květen)

Charli XCX se už dávno dušuje, že každé její album se bude hodně lišit od toho předchozího, a v květnu nebo už velmi brzy uvidíme, jestli hudebnice drží své slovo. Minulá řadovka Sucker totiž přinesla nepřeberné množství pop rockových hitů a fanoušci se domnívali, že Charlie tento úspěšný styl neopustí… Jenže dneska je populární měnit styly jako ponožky. Takže se necháme překvapit.

Katy Perry

I milovnice bizarních kostýmů a koček se zmínila, že by chtěla letos vydat novou desku. Z každého alba zpěvačka vyždímává, co se dá, nejinak tomu bylo i v případě posledního zářezu jménem Prism. Katy Perry je ale ten druh interpreta, který si na hudební překvápka moc nepotrpí, a tak nějakou těžkou změnu stylu a la Rihanna či Lady Gaga zcela určitě nemůžeme čekat. Stoprocentně se v tomto roce dočkáme nové várky popu.

Thirty Seconds To Mars

Jared Leto a jeho kapela se hodně snaží dostat se zpět mezi skutečně tu největší rockovou elitu. S jejich experimenty a neurčitým stylem posledních dvou desek to totiž nedopadlo asi úplně podle jejich představ. A tak uvidíme, jak se předvedou na plánované novince, která ještě ani nemá jméno. Možná se vrátí zpět k emo stylu, možná že spíše k alternativě, každopádně to ale bude pro Thirty Seconds To Mars důležitý kariérní krok.

Christina Aguilera

Důležitý rok má před sebou i Christina Aguilera. Zpěvačka, která kdysi vypleskávala jeden hit za druhým, tak nějak zapadla mezi všemi těmi mladými zpěvačkami, které mají ostré drápy a velká gesta (nebudeme jmenovat). Samozřejmě nelze pochybovat o jejích pěveckých kvalitách, s reportoárem to už tak růžové ale poslední léta není. Pevně věříme, že s novinkou se Xtina vrátí na výsluní a ukáže, že její hlas si zaslouží skutečně jen kvalitní materiál.

Iggy Azalea – Digital Distortion

A nesmíme zapomínat ani na ženský rap – tam to slíbila letos rozjet Australanka Iggy Azalea. Ta je sice neustále kritizována za svůj poněkud osobitý styl rapování a také za to, že její tvorba je kvalitativně velice nestálá, ovšem nesmíme házet flintu do žita. Hudebnice totiž má skutečně několik výtečných hitů a není jediný důvod, proč by takový potenciál na nové desce zahazovala. Tak snad to nepokazí.

5 nejlepších remixů na Daft Punk

6 nejlepších songů Afrojacka