Honem kupujte lístky na Sziget, brzy nebudou!

Redakce

V pondělí 1.8.2016 v 12:00 se zdražily poslední dostupné vstupenky na festival Sziget 2016. Organizátoři hlásili u permanentek vyprodáno již necelé dva měsíce před festivalem a i ostatní vstupenky se letos prodávají s rekordní rychlostí. Nyní jsou také vyprodány všechny vstupenky na nultý den (11.srpna), kdy na festivalu vystoupí mimo jiné i popová hvězda Rihanna. Kdo chce navštívit Sziget, by neměl již déle odkládat nákup!

Sziget začne už za necelé dva týdny a kromě řady světových hvězd a pestré hudební nabídky je tu také množství dalších aktivit a atrakcí. Každý rok vzrůstá zájem o velký stan, ve kterém se prezentuje moderní cirkus. Pohodu lze zažít na Sziget pláži, která je chill-out zónou se vším, co k tomu patří. Celkem je to 34 míst, kde na Szigetu naleznete nehudební podia a místa, kde se odehrává speciální program.

Přesto je hlavní pozornost upřena na hlavní pódia a koncerty hvězd:

1.den – středa 10.8.2016: The Chemical Brothers * Die Antwoord * Skunk Anansie * Marky Ramone´s Blitzkrieg

0.den – čtvrtek 11.8.2016: Rihanna * Parov Stelar * Jake Bugg * Afrojack * Travis Scott * Naughty Boy

pátek 12.8.2016: Manu Chao La ventura * Bastille * John Newman *  Editors * Vinai * Kovacs * Unkle live

sobota 13.8.2016: Muse * Sigur Rós * Bring Me The Horizont * Róisín Murphy * Kodaline *  Molotov * !!! * Dyro

neděle 14.8.2016: David Guetta * Tinie Tempah * Sum 41 * Bloc Party * Boy * Borns * Oscar and The Wolf

pondělí 15.8.2016: Sia * Noel Gallagher´s High Flying Birds * Kaiser Chiefs * Years & Years * Nicky romero * M83 * CHVRCHES * The Neighbourhood

úterý 16.8.2016: Hardwell (End show) * The Last Shadow Puppets * The Lumineers * Parkway Drive * Crytal Castles * Bullet For My Valentine * Jess Glynne

Pořadatelé každoročně zdůrazňují význam a prioritu bezpečnosti jejich naávštěvníků Szigeťanů. Tento rok je důraz zabezpečení daleko vyšší než v předchozích letech. Pořadatelé zvýší počet lidí věnující se bezpečnosti a nejviditelnější to bude u vstupu na festival. Nový systém „check-in“ bude fungovat na stejném principu jako na letištích. Takže před nasazením náramku budou návštěvníci požádáni, ať se prokážou svým dokladem totožnosti a kamerový systém nainstalovaný u vchodů bude probíhající výměnu sledovat.

Letos českou scénu prezentuje již dříve avizovaný beatboxer En.Dru a také nově ohlášená pražská Losers Cirque Company. Čerstvý vicemistr světa v loopingu En.Dru „Boss World Looping Championship“ a dvojnásobný mistr ČR v beatboxu bude prezentovat svoji jedinečnou show na Szigetu poprvé, a to v pondělí 15.8.2016. Stejně tak to bude premiera i pro moderní cirkus Losers Cirque Company. Petr Horníček a Zdeněk Moravec přivezou na Ostrov svobody své představení The Loser(s) a vystoupí v poslední den festivalu, v úterý 16.8.2016.

5 hudebních klipů, ve kterých se jí, jí a jí

Sziget 2016 – největší v historii konání festivalu aneb osm důvodů proč tam vyrazit

Témata:,