Koule nabízí Vary, Chorvatsko, „Kalrsy“nebo Tinu. Jako zákusek tetu Madonnu

Hana-Slivova

Vítejte v Kostce! Kostka je nový typ sladkosti (jasně, před jídlem se sladké jíst nemá, takže raději snad předkrmu nebo aperitivu, na co má kdo chuť). Nabídněte si, a pak si na Kouli můžete vychutnat tu dobrotu, která vás na našem týdenním menu nejvíc zaujme. Klidně si lze i přidat. Anebo se dokonce přejíst.  

Festivalové léto nabírá obrátky. Každý víkend se po celé republice rozjíždí několik akcí, filmy, rock, pop, hip hop…  Z nabídky, i když, pravda, někdy trochu recyklované, si vybere asi opravdu každý.
Atmosféra v Karlových Varech My na Kouli vás až do neděle budeme denně zásobovat Karlovarskými kuličkami. Nejsou sice z čokolády, zase po nich ale neztloustnete a navíc se mlsají úplně stejně příjemně. Na pěkně lesklý náhrdelník jménem 44. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je navléká naše reportérka Jana Julínková. Těšit se můžete na recenze, postřehy, rozhovory i na report z varského koncertu Jarka Nohavici.
Když už jsme u filmu, ve čtvrtek si na Kouli přečtěte Janinu recenzi na nový snímek WrestlerMickey Rourkem v hlavní roli, jenž dostal za svůj výkon Zlatý globus a má nominaci na Oscara.  „Už neslyším tak jako dřív a taky už nevypadám tak dobře. Ale pořád jsem tady,“ říká na prahu padesátky Randy „Ram“ Robinson, osamělý wrestlingový entertainer, který na kariéru šampiona už jen vzpomíná. Ostatně jestli Rourke aka Randy Robinson opravdu nevypadá tak dobře, jak o sobě tvrdí, mohou posoudit návštěvníci sálu v hotelu Pupp v Karlových Varech. Tam má film dnes ve 22:00 projekci.

Gdje možemo plesati? (Kde se tady dá tančit?)
V letním seriálu rozhovorů s osobnostmi, které mají co do činění s rádiem a show v něm, vám představíme Dianu Kobzanovou, modelku a moderátorku Frekvence 1. Na jakém koncertě byla naposledy? Ve čtvrtek čtěte na Kouli.cz povídání, které připravil Luboš Procházka.
MadonnaV pátek začínáme s šestidílným seriálem o muzice, na niž o prázdninách pravděpodobně narazíte, vydáte-li se do Chorvatska, Řecka, Egypta nebo třeba do Itálie. Číslo jedna: Chorvatsko. Čí hlasy naladíte na chorvatských vlnách? Jakou muziku poslouchají ti, kdo vás budou hostit na Hvaru? Průzkum do světa hudby v nejpopulárnější turistické destinaci provedl Martin Černý.  

Víkend: Hip hop Jam, Tina a nabroušené zuby
V sobotu
na vás ze stránek Koule.cz vybafne recenze desky Veci sa menia slovenské r´n´b hvězdičky Tiny. Bude Tině stačit k tomu, aby si u recenzentky Jany Moravcové škrtla, hlas štamgasta čtyřkových barů, který by mohla Tině závidět i Amy Winehouse?
Neděle bude patřit závěrečným reportům z Karlových Varů a v neposlední řadě z ambiciózní akce Hip Hop Jam.  Ten slibuje nejen českou hiphopovou špičku, ale třeba i amerického frajera Xzibita.
Kdo nebude o víkendu u vody, může na Kouli sledovat on-line report z „kalrsů“ neboli Colours of Ostrava. Přítomen bude zuřivý reportér Jirka Vaněk, který už se vzpamatoval z Rock for People a nyní si na vás přebrušuje zuby i mobil.
A na závěr hádanka: Kdo je to? Je jí padesát, v srpnu přijede do Prahy a v košíku přiveze cosi lepkavého a sladkého.
Jasně, v rámci turné Sticky and Sweet dorazí už podruhé americká tetička Madonna. V pondělí 13.7. si o ní na Kouli přečtete celý speciál. Chybět v něm bude snad jen článek o tom, jaká je Madonna kuchařka.

Přeji hezký 28. týden a příjemné čtení.
hanas@koule.cz