Rockové kolo SuperStar? Nejlepší byl Šmajda, klasicky zářil i Chodúr

Lubos-Prochazka

Kožené bundy, motorky a rocková muzika. Takový byl čtvrtý finálový večer Československé SuperStar. Nejvíce si ho užil Miro Šmajda (SR), který má rockovou muziku v krvi. Martina Chodúra (ČR) opět zařadili až na konec přenosu. Důvod je jasný - udržet diváky u televizních obrazovek! Medailonky finalistů byly tentokrát věnovány jejich pobytu na atrakcích ve víďeňském Prateru. Vtipem opět hýřila moderátorka Adela Banášová.

ghPo rockovém úvodu si moderátoři Leoš Mareš a Adela Banášová pozvali na pódium velkého favorita na vítězství Martina Chodúra. "Noviny psaly, že zpíváš vždy na konci. Zatím jsi zpíval jen jednou ze tří finálových kol. Tak běž dozadu a uvidíme se v závěru," řekli Martinovi moderátoři. Potvrdili tak vlastně spekulace o tom, že Chodúra nechává štáb zpívat na konci soutěže kvůli tomu, aby udržel diváky.

Falešní Ben Cristovao a Denis Lacho

Čtvrtý finálový večer otevřel nepříliš povedeným výkonem Ben Cristovao (SR), který si vybral píseň American Woman od Lennyho Kravitze. "Vybral jsi si výbornou písničku, protože Lenny taky neumí zpívat! Ta píseň má jen čtyři tóny," byl velmi kritický porotce Ondřej Hejma. "Podle mne jsi to zazpíval skvěle," prohlásila Dara Rolins v paruce ala Tina Turner. "Novinářské svině tě dobře nasraly a mělo to správné rockové koule," šokoval Pavol Habera. Poukazoval tak na články o Benově rodině, které se v týdnu objevily v bulváru.

Podívejte se na nedělní vystoupení Bena Cristovaa:

http://www.youtube.com/watch?v=s5FrSQnNzVo

Na Bena navázal s vystoupením Denis Lacho (SR). Zpíval hitovku Always od Jona Bon Joviho. Stejně jako v minulých týdnech mu "ulítával" hlas a měl v písni celou řadu falešných tónů. "Zpíváš krásně, ale ve výškách ses trápil," hodnotila Denise Dara. "Teď jsme viděli přesný příklad toho, kdy nesedne písnička! Ve spodních a vysokých polohách velké problémy! Je to tvé nejhorší vystoupení z celé soutěže," řekl Pavol.

fgMoniku konečně pochválili, Bendig opět rozjel show

Češka Monika Bágárová se konečně na pódiu od začátku finálových kol odvázala. A to díky písní Hot N´ Cold od Katty Perry. "Byla jsi akční! Myslím si, že jsi se zlepšila. Cítíš se už trochu lépe," zhodnotila Moničino vystoupení Marta Jandová. "Když jsem se dozvěděl, že bude rockové kolo, už jsem tě zahrabával pod zem. Neuměl jsem si představit píseň, kterou bys zpívala. Tak nějak pozitivně jsi mě po těch třech průserech potěšila," prohlásil Palo. Jan Bendig (ČR) rozjel při Don´t Stop Me Now od Queenů pořádnou show. V nízkých tónech ale selhával. Přesto řada lidí po jeho vystoupení v sále povstala a tleskala. "Tahle písnička je mimořádně těžká, velmi nízko na tebe, ale rockové nasazení dobré," dodal Pavol.

aeStará, Šmajda a Chodúr za "jedna"

Poslední Slovenka v soutěži Dominika Stará si vybrala velmi emotivní píseň od Sinéad O´Connor Nothing Compares 2 U. Zpívala velmi dobře a čistě, porota ale byla kritická! "Tahle píseň se mnou v tvém podání neudělala vůbec nic! Ty jsi přiškrtila hlas a to se při vyznání lásky v tomhle případě nedá," řekl Ondra. "Ty jsi zpěvačka, která zpívá výborně! Na tuhle písničku ale musíš dorůst," řekl Palo.Miro Šmajda (SR) se stal jedničkou večera. Zpíval Smoke On the Water od Deep Purple. A jako správný rocker nezklamal, porota byla nadšená! "Slibuji, že tě zítra nebudu při vyřazování jmenovat," řekl Mirovi Palo. Martin Chodúr (ČR) pak na závěr přenosu zazpíval Crazy od kapely Aerosmith. Slušelo mu to, rozcuchané vlasy udělaly hodně. "Musím tě srovnávat s originálem," prohlásil Pavol. Nakonec ale stejně jako ostatní porotci Martina pochválil.

Podívejte se na včerejší vystoupení Martina Chodúra:

http://www.youtube.com/watch?v=6a2JmeiDN_A

Na celé čtvrté finále SuperStar se podívejte tady.

Příští kolo Česko Slovensko SuperStar budě věnováno písním Karla Gotta.

Foto v textu: Nový Čas