„Jediné, co nám trochu nepřálo, bylo počasí v sobotu večer, kdy se nám následky deště trochu rozbahnil areál. Ale jinak to nezpůsobilo žádné větší komplikace,“ uvedla za organizátory Markéta Štechová.

Podle ní každý ze tří dnů nabídl jednu hvězdu. O vystoupení těchto interpretů byl mezi návštěvníky výrazně vyšší zájem.

„V pátek to byli Asian Dub Foundation, v sobotu Irie Révoltés, což je u nás velmi oblíbená kapela. A v neděli měl neuvěřitelnou atmosféru koncert Skindred,“ řekla.

Mighty Sounds v minulých letech pravidelně dostával od krajské hygienické stanice pokuty za překročení hlukových limitů. Tato sankce však podle Štěchové nyní pořadatelům nehrozí.

Letos nabyla účinnosti novela zákona, která umožňuje hudební akce pod širým nebem z nařízení o hlukových limitech vyjmout. Pořadatelé venkovních hudebních produkcí si mohou zažádat o dočasnou výjimku v dodržování limitů.

„Nicméně se snažíme monitorovat hlasitost festivalu pro okolní občany a nezaznamenali jsme zatím žádné větší množství stížností,“ uvedla.

Návštěvníci mohli na Mighty Sounds sledovat koncerty na čtyřech pódiích, další tři scény patřily dýdžejům. Na letišti Čápův dvůr, kde se akce konala, se vystřídalo přibližně 120 interpretů.