Pět stylových kaváren v Praze, které musíte navštívit

Redakce

Také patříte mezi milovníky dobré kávy a tak trochu kavárenské povaleče? Pak byste si rozhodně neměli nechat ujít těchto pět kaváren v Praze. Mají styl i svou minulost.

  • Cafe Louvre. Kavárnu na Národní třídě navštěvují lidé již od roku 1902. Název nese po stejnojmenném muzeu v Paříži. V dřívějších dobách se zde pravidelně scházel německý filozofický kroužek, který vyznával učení Franze Brentana. Členy byli mj. i Max Brod a Franz Kafka. Kavárnu navštěvoval rovněž Karel Čapek, Franz Werfel či Albert Einstein. V současnosti Vám může nabídnout širokou škálou kávy, zákusků a jídel. Prostor je zčásti nekuřácký, zčásti kuřácký. K dispozici je i kulečníková hala.
  • Kavárna Obecní dům. Tuto kavárnu naleznete na Náměstí republiky, tedy kousek od samotného Václavského náměstí. Její interiér, známý např. z filmu Obsluhoval jsem anglického krále, vás nadchne. Připraveny jsou tu pro vás služby od ranní snídaně až po večerní skleničku a široký výběr káv a nealkoholických i alkoholických nápojů. K nápojům si můžete zakousnout sladký dezert či slanou dobrotu i z mezinárodní kuchyně. Je nekuřácká.
  • Kavárna co hledá jméno. Tato poměrně nová kavárna se po chvíli zařadila mezi TOP kavárny nejen na Smíchově, ale i v celé Praze. Kromě skvělé kávy, zákusků i veganských dobrot je kavárna zároveň galerií a ateliérem pro umělce. Koná se tu nespočet akcí a součástí je i obrovský dvůr. Prostor si můžete i pronajmout. Pozor, nebere rezervace.
  • Kavárna Šlágr. Prvorepublikový styl, prvorepubliková atmosféra, prvorepublikový sachr se šlehačkou, nejen to je typické pro kavárnu Šlágr ve Francouzské ulici. Vynikající zákusky, káva a nejen to vás zde čeká. Šlágr najdete v budově, která stojí kousek od Náměstí Míru již od 19. století.
  • Kavárna Slavie. Mezi jednu z nejznámějších kaváren patří kavárna Slavie. Naleznete ji naproti Národnímu divadlu, kde byla otevřena 30. srpna 1884 a patřila mezi oblíbená místa např. Jaroslava Seiferta, Vítězslava Nezvala a bratří Čapků. Vy ji můžete navštívit již od 8:00 hodin, kdy si zde můžete vychutnat snídaňová menu. Přes den pak českou i mezinárodní kuchyni, dezerty a k nim nejen kávu, ale i něco ostřejšího. Denně tu pak od 17:00 do 23:00 hraje profesionální klavírista.

Byli jsme na Islandu. Co jsme tam viděli aneb 6 kouzelných míst země ledu a ohně

5 zajímavých faktů, které musíte vědět o Maledivách